čtvrtek 28. února 2013

Filmy - novinky 2013

Tady jsem Vám napsala několik filmových novinek a také filmy, které budou anebo se připravují. Samozřejmě ne všechny, jen známější a zajímavější ;)



?
 Na Warm Bodies jsem narazila, když jsem prohlížela trailery na internetu a ihned mě to zaujalo. Nejen, že to je horor o zombie (který ale totálně nesnáším, protože se jich bojím), ale také komedie! A když se podíváte na trailer, pochopíte...



3.1.2013
 Já nejsem moc na muzikály, ale Bídníci vypadají fakt dobře a nejen tím, že je historický (což je totálně neobvyklý), ale také herci, kteří jsou mimořádní - Anne Hathaway, Hugh Jackman a Amanda Seyfried.



24.1.2013
 Vypadá to jako fajn klasická komedie, jenže to, že v Mládeži nepřípustno hraje mnoho známých herců, nezní moc dobře - takové filmy nebývají dobré. Neříkám, že to bude propadák (mohl by být), ale zkusit to není špatné...



31.1.2013
 WOW! Hned jak jsem viděla obálku, musela jsem si přečíst anotaci a hned potom se podívat na trailer a BUM... na Paralelní světy jsem chtěla jít do kina, ale bohužel jsem to nějak nestihla, protože to příliš brzy přestali dávat. Ještě jsem to zatím nikde nenašla ke stažení, takže budu dlouho čekat. Závidím těm, co to už viděli. Je to skvělý námět a ....bla bla bla, prostě dokonalý film od pohledu! ;))



31.1.2013
I při traileru mě mrazilo. Nic nás nerozdělí - takový film se prostě jen tak nenajde. Který vás zasáhne jen při ukázce, kdy prožíváte jejich životy jen v několika vteřinách a kdy soucítíte a vžijete se do postav... Takto bych tento film popsala a to jen, když jsem se podívala na trailer, který mi kamarádka doporučila.



28.2.2013


Tak třeba Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vypadá božsky. Nikdy mě nenapadlo, co by se opravdu s nimi stalo. Docela bych na tento film chtěla jít, ale  připadá mi lehce strašidelný a navíc všechny čarodějnice vypadají jak zombie. Film je ale hodně dobře, tak to rozhodně zkuste!






14.2.2013


 Nádherné bytosti snad všichni znají jako knihu, která je velmi oblíbená. Já to nemohu posoudit, jelikož jsem jí nečetla, ale trailer na film vypadá skvěle. Mnoho lidí říká, že film není tak úplně podle knihy a není tak skvělý, tak nevim nevim... Film zkusím a jelikož nemám žádné očekávání a nároky, myslím, že se mi bude i líbit!






28.2.2013


 Musím říct, že Terapie láskou mě zaujal hlavně svým plakátem, který vypadá totálně krutopřísně (to slovo se sem moc nehodí, ale je skvělý). Děj je zajímavý a každý koho znám, to chce vidět, což je hodně neobvyklý. Já mezi ně asi nepatřím, protože toho hodně očekávám a nechci si to zkazit. Protože to vypadá až moc dobře a já se bojím, že se mi to zhnusí...






14.2.2013


 Hodně lidí na Babovřesky chce jít, jenže já vůbec nejsem na český filmy, takže po tom vůbec netoužím... Pak navíc není hodnocen moc dobře, ale starší sestra na tom byla a hrozně moc se jí to líbilo, ikdyž to bude tím, že nemá nejlepší vkus :D Takže vám s tímhle nemůžu pomoct, jestli to přímo doporučuji na podívání!






28.2.2013
 Není snad nikdo, kdo by neznal Čtyřlístek, no možná se pár vyvrhelů najde :D Jinak tento animovaný "seriál" je zfilmován. Takže, kdo si chce připomenout staré časy, tak určitě zajděte na tuto, sice dětskou ale pěknou, pohádku Čtyřlístek ve službách krále!




7.3.2013

 Mocný vládce Oz není až tak známé, ale vypadá to dobře. Barevné, čarovné a postavy vypadají smyslně... Prostě všechno, co si jen můžem nechat zdát. Do kina bych na to přímo nešla, ale jako večerní film je to perfektní, tedy kdo má rád takové ty víc pohádkové, než strašidelné fantasy filmy!





11.4.2013

 Stephenie Meyerová je výborná spisovatelka, která nenapsala jen romantickou fantasy knižní sérii, ale také sci-fi, sakra dlouhou, knihu Hostitel, která je asi ještě lepší... Brzy se nám objeví v kinech, na což dlouho čekáme, dost dlouho. Všichni rozhodně doufáme, ať se to vydaří, což podle traileru vypadá slibně!



2.5.2013


 Klasický superhrdina Iron Man, který si vlastně svoje schopnosti "vyrobí" sám, se vrací. Já osobně miluju hrdiny, stejně jako Iron Mana, takže se na něj strašně moc těším... Nevím, jak vy, ale nemůžu se totálně dočkat, až Iron Man 3 půjde do kina, protože o tom nepochybuji, že na to půjdu!



23.5.2013

 Nevím, jak vy, ale já přímo zbožňuju klasiky, jako je Rychle a zběsile, které se nám vrací v podobě 6. dílu... Na tohle asi do kina nepůjdu, ale hned jak budu moct, kouknu se na to doma! Prý, že si holky hrají s panenkama a kluci s autíčkama - tak to rozhodně není, všichni s autama :D ...tedy alespoň u mě ;))



23.5.2013

 Podle obrázku asi neuhodnete, ale Pařba ve Vegas nebo v Bankoku vám aspoň něco říkat musí. Pokud ano, tak to, že to je skvělá komedie, která pokračuje 3. dílem - Pařba v Tijuaně. Na kino to je velká sranda, takže odpověď zní ano... kino za to stojí a pokud jste předchozí filmy neviděli, koukněte na to :)



20.6.2013
Vůbec netuším, co si o Muži z oceli myslet. Vypadá to zajímavě, ale pořád mi vrtá hlavou, jestli je to S jako Steel nebo jako Superman...spíše Steel, jak o tom teď přemýšlím. Jenže já jsem prostě zvyklá na klasického hrdinu Supermana. Ale ne, tento film by mohl být super, záleží na divákovi!



25.7.2013

 X-Meni jsou skvělí a to jsem je ani neviděla... vím to proto, že to chci vidět a navíc miluju Hugha Jackmana. A hlavně když dostane vlastní film, kde by zazářil, tak to je božský. Těším se až vyjde tento film, protože si pak dám rozhodně maraton X-Menů včetně tohoto Wolverina - přejte mi hodně štěstí, ať na to nezapomenu! ;)



15.8.2013

 Všem asi nesedí pohádka ani film Šmoulové, ale mě přijdou strašně roztomilí a šmoulózní :D Malincí modrý stvořeníčka s bílou čepičkou a zvláštními návyky, které si buď zprotivíte nebo zamilujete...prostě jsou dokonalí! A teď k nám opět přicházejí ve filmu Šmoulové 2.



29.8.2013
Tak tenhle film se mi líbí jak dějem, tak i trailerem. Ale především mě zaujal herec Robert Sheehan, kterého zbožňuju ze seriálu Misfits (tento seriál milionkrát doporučuji). A ještě k tomu je podle knižní předlohy - velice známé a navíc dobře hodnocené... Doufám, že film bude tak skvělý, jaké jé mé očekávání!




7.11.2013

 Další náš superhrdina, který ale pochází z vlastní pohádkové země. Když se dostal na Zem, samozřejmě potkal dívku Jane, které při návratu domů slíbil, že si jí najde. Víte, kdo to je? Jistě, protože to jde vidět na plakátu výše :D ...vrací se k nám ve filmu zvaném Thor - Temný svět!



21.11.2013

 Hunger Games je skvělá sci-fi knižní série, která se pomalu zfilmovává. První díl máme za sebou - není to žádný zázrak ani propadák, ale především má originální námět a skvělé herce. Snad se 2 (Hunger Games: The Catching Fire) vydaří víc a budeme z ní více nadšení! Ještě jsem knihy nečetla, ale velmi brzy se na to chystám ;)) 




To, že bude série Vampýrská akademie (Richelle Mead) zfilmována, jste samozřejmě už slyšeli - alespoň mnozí z vás. První díl se bude jmenovat Vampire Academy: Blood Sisters. Režie se ujme Mark Waters. Do hlavních rolí jsou obsazeni: Zoey DeutchLucy Fry a Danila Kozlovski.

 Série Andělé (Lauren Kate) by také měla být zfilmována. Hlavní role ještě nejsou obsazeny, ale režiséra ano - Scott Hicks.










A nakonec má přijít na plátno Delirium (Lauren Kate), ale tentokrát v podobě seriálu. Ještě se neví jistě, zda bude seriál skutečně vysílán, ale už známe jméno hlavních postav Leny - Emma Roberts - a Alexe - Daren Kagasoff.




středa 27. února 2013

RECENZE Upíří deníky: Návrat/The Vampire Diaries: Nightfall-Part 1

Upíří deníky 5: Návrat
-obálka
Upíří deníky: Návrat


  • L. J. Smith
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2010
  • počet stran: 224


ANOTACE NA BUX.CZ

Elena se vrací zpět do světa lidí. 
Za pomoci svých přátel a milovaného Stefana si užívá znovu nabyté radosti ze života. 
Temné síly se jí však nechtějí vzdát a opět po ní natahují své pařáty! 
Kdo se stane nástrojem temných sil tentokrát? Dokáže se jim Elena ubránit?


PODROBNÝ OBSAH

Damon, Elena a Stefan
 Elena je sice opět mezi živými, ale nemůže zapadnout. Neumí číst, psát, chodit ani mluvit. Duševně se z ní stalo malé dítě. Stefan a její věrní přátelé jí podporují, ale Elena si stále nemůže zvyknout.
 Damon se vrátil ke své původní osobnosti a jezdí po městě, aby využil všechny bezbranné dívky. Matt, Meredith a Bonnie se cestou od Eleny vybourají do stromu. Ten strom ovládaný malach je "napadne" a chce je zabít. Bonnie svou myslí zavolá Damonovi na pomoc.


ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE KONEC I ZÁPLETKU KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!

Damonovo staré já! :D
Damon je zachrání, ale Bonnie bude ve velmi špatném stavu. Damon jí pomůže všelijakými způsoby, ale až Elena svou léčitelskou mocí pomůže Bonnie tak, aby se úplně uzdravila. Damona budou pokládat za zrádce. Elena dokáže číst myšlenky a také uvidí, jak v Damonovi převládá malach. Ještě tu noc Damon potká muže jménem Šiniči. Elena začne opět získávat své základní smysly. Ráno ale zjistí, že Stefan je pryč i se všemi svými věcmi.


RECENZE

vlkodlak
 Děj. Smithová sérii Upířích deníků čím dál víc kazí. Vždyť to přece bylo hezké svou jednoduchostí - jen milostný trojúhelník, kdy jsou oba bratři upíři. Toť vše, mě by se to líbilo o mnoho víc, než kdyby tam přidávala vlkodlaky, starobylé upíry, čarodějky a liškodlaky...
 Jinak to bylo zajímavé pojmutí návratu Eleny - myslím tím, jak se změnila. Hlavně se mi poté líbilo, jak spisovatelka navrátila Damonovo staré já.



čarodějka
 Obálka. Jeden obličej byl jednoduchý a tajemný. Dva jsou přehnaný a je to takový divný. Kdyby tam dali zase někoho jiného, tak by to bylo lepší.
 Akce - našli bychom tam útoky Damona a také malachové. V knihách Smithové se nikdy nemůžeme nudit, jenže mě mrzí, že jen protahuje sérii a vymýšlí si věci jen tak - žádná promyšlená dějová linie.
 Láska - mám to vůbec říkat?! Jestli vám to není jasné, tak vám napovím... Stefan-Elena-Damon ;)) Tak komu fandíte, protože já se nemůžu rozhodnout. Jeden je takový a druhý makový - ikdyž já mák docela nerada :D
Upíří deníky 6: Soumrak
-obálka
Další díl je 6 - Soumrak, ale nevím nevím, zda to budu číst.
Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí - obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly.

Omlouvám se, ale můj názor znáte. Čím dál tím horší a myslím, že k lepšímu to už nepůjde. Takže doufám, že se mnou alespoň trochu souhlasíte, když hodnotím 5/10bodů.

pondělí 18. února 2013

RECENZE Upíří deníky: Temné shledání/The Vampire Diaries: Dark Reunion

Upíří deníky 4
Temné shledání
-obálka

Upíří deníky: Temné shledání


  • L. J. Smith
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2010
  • počet stran: 272



ANOTACE NA BUX.CZ

Damon, Elena a Stefan
Zvítězí láska nebo žízeň po krvi?
Nová generace nemrtvých!
Tajemné síly promlouvají...
Záhadných úmrtí přibývá a šílenství se šíří...
Na pomoc přichází armáda nemrtvých...
"…snažím se předat poselství na záchranu našeho městečka, ale sama to nedokážu. Má existence je ohrožena, tak hledám pomoc v záhrobí. 
Dokážu se vykoupit ze spárů věčného temna?"
Hon na zlo začíná...



Caroline
PODROBNÝ OBSAH

Po smrti Eleny se rozhodli Stefan i Damon odjet z města. Bonnie se neustále zdají sny, kde hovoří s Elenou. Meredith má narozeniny a Caroline Forbesová jí připraví oslavu, na kterou přijde i Bonnie, Vicky Bennettová a Sue Carsonová. V noci dívky vytáhnou spiristickou desku a zkusí se spojit s Elenou. Na chvilku s ní mluví, ale pak jim to překazí jakési zlo. V domě začne chaos a dívky budou vyděšené.


ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE KONEC I ZÁPLETKU KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!

Nahoře v pokoji najdou Vicky vedle rozbitého okna a venku na zemi mrtvou Sue. S Mattovou pomocí Meredith a Bonnie zjistí, proč se s nimi Elena spojila. Chce, aby někoho přivolaly - Stefana. Do města ale nedorazí sám, přijde i Damon, jelikož oba Eleně slíbili, že se o sebe navzájem postarají. Stefan, Matt, Meredith a Bonnie vylákají na hřbitov Sueina vraha.
Tyler
 Ukáže se, že to byl Tyler Smallwood - vlkodlak, který pracuje pro jednoho ze Starobylých upírů jménem Klaus. Poté najdou Vicky mrtvou v jejím pokoji. Všichni se připraví na boj s Klausem, jenže netuší, že je velmi silný. Když už mají prohráno, ukáže se tam Elena s křídly. A spolu s ní i neklidné duše, které si Klause odvedou pryč. Elena opět žije svůj život.


RECENZE

Bonnie
 Děj. Nebyl nijak propracovaný, ale odfláklý také ne. Jen doufám, že se to nezhorší, protože myslím, že tohle je taková spodní hranice dobrých knih. K psaní deníku se v tomto díle dostala Bonnie, která, tedy mi přišlo, že moc psát neumí. Musím říct, že mi v knize Elena skutečně chyběla. Damon a Stefan se tam také dlouho neukazovaly, což mě mrzí. 
 Obálka - tak jako vždy. Polovina obličeje - tentokrát, domnívám se, Damona. Bílý obličej, černé vlasy a oči a taky ostré rysy. Řekla bych takový tajemný drsňácký hezoun :D ...takže ano, opět pěkná obálka:)
 Postavy. Bonnie nemám ráda (jak v knize, tak i v seriálu), takže když tento díl zabíral hlavně jí, tak se mi pochopitelně moc nelíbil. Pak třeba Matt a Meredith mi nevadí, myslím, že jsou takoví hodně dobří kamarádi, kteří opravdu pomůžou ;)) Caroline je prvotřídní mrcha, ne taková oprávněná a ne až tak nesympatická, ale opravdu ta, která to umí přehnat. Chudák Sue - dobrá kamarádka, která se nedočká šťastného konce.

Klaus
Škoda, že spisovatelka přidala další druh - tím míním vlkodlaka. Líbilo se mi, že tam Smithová obsadila jen upíry...toť vše. Bylo to jednoduché, ale originálně jednoduché. Starobylý upír není nic nového - je to jen pojmenování pro úplně nejstaršího, což je zajímavé. Mě by nenapadlo to pojmenovat a navíc tohoto upíra pojmenovat Klause - zajímavé jméno, jindy by se mi nelíbilo, ale jako postava nebyl špatný. Prostě takový pořádný upír.
 V některých chvílích jsem měla opravdu strach a s napětím jsem očekávala pokračování. Akce se tam rozhodně ukázala - jako vždy v knihách Lisy Smithové. Láska - nadále milostný trojúhelník, který snad neskončí. Ale jde vidět, že jsou oba skvělí (každý jiným způsobem) - myslím, že já bych si vybrat nedokázala :P
Upíří deníky 5: Návrat
-obálka

Tak a jestli Vás to ještě zajímá, tak anotace na další díl - Návrat.
Elena se vrací zpět do světa lidí. 
Za pomoci svých přátel a milovaného Stefana si užívá znovu nabyté radosti ze života. 
Temné síly se jí však nechtějí vzdát a opět po ní natahují své pařáty! 
Kdo se stane nástrojem temných sil tentokrát? Dokáže se jim Elena ubránit?

Mé konečné hodnocení bude bohužel horší jak předchozí díl. Už jsem zmiňovala, že nemám ráda Bonnie. Hlavní tři postavy (které mám ráda) se moc neukazovaly... Takže pouhých 6/10bodů. Co nejdříve Vám tu napíšu recenzi na 5. díl.

PS: Moc moc se omlouvám, že jsem na blog hodně dlouho nic nepsala, ale bohužel jsem neměla moc času. Doufám, že Vám to teď vynahradím ;)

neděle 17. února 2013

RECENZE Zdrojový kód/Source Code

Zdrojový kód - obálka
Zdrojový kód


  • mysteriózní, sci-fi, thriller
  • USA, 2011
  • režie: Duncan Jones
  • hudba: Chris Bacon
  • délka: 89 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Christina a Colter
Když se kapitán Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) probudí v sedadle příměstského vlaku, netuší, kde se tam vzal. Naproti němu sedí Christina (Michelle Monaghan). Colter ji vidí poprvé v životě, ale Christina ho očividně dobře zná. Colter Stevens zjišťuje, že se probudil v těle jiného člověka. Než se stihne z nastalé situace vzpamatovat, je vlak rozmetán silným výbuchem.
důstojnice Goodwinová
 V zápětí se Colter se objeví v podivném bunkru izolovaném od okolního světa. Přes obrazovku k němu mluví důstojnice Goodwin (Vera Farminga) a požaduje informace o všem, co právě viděl. Kapitán Colter Stevens se stal součástí náročné mise, jejímž cílem je odhalení útočníka, který má na svědomí výbuch vlaku, v němž se Colter ještě před chvílí nalézal. Atentátník plánuje mnohem větší výbuch přímo v srdci Chicaga a jeho dopadením tak může Colter zachránit tisíce životů. Tato vládní mise je založena na experimentu nazvaném Zdrojový kód, který Colterovi umožňuje na chvíli existovat v paralelní realitě - v těle Seana v chicagském příměstském vlaku. Seanovu identitu může využívat pouze osm minut, má tedy právě osm minut na odhalení bombového útočníka. Zdrojový kód zvládá poslat Coltera do stejného časového úseku vícekrát. Získává tak více času, ale situace se mu může snadno vymknout z rukou…
Hodnocení: 79%


PODROBNÝ OBSAH

Colter
 Vysvětlovat moc neumím, takže hodně doporučuju, abyste si hlavně přečetli oficiální anotaci napsanou výše... Takže zkráceně (pokud to dokážu tak, abyste to pochopili :D) se Colter probudí ve vlaku, kde potká krásnou Christinu, ale po osmi minutách vlak vybuchne. Colter se probudí v bunkru, kde zjišťuje, že je součástí experimentu Zdrojový kód a že je vlastně skoro mrtvý. Zdrojový kód mu umožňuje se převtělit do jiného člověka v jiném světě a má zjistit, kdo odpálil vlak.


ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE KONEC I ZÁPLETKU FILMU!

 Po několikáté se Colter probouzí ve vlaku. Zjistí, kdo je atentátník a poté chce zachránit lidi ve vlaku, především Christinu. Zneškodňuje bombu a jak i zjišťuje, vlak nevybuchne a Colter je stále živý i se zbytkem vlaku. Zdrojový kód je velice mocný, dokonce může ovlivňovat nejen budoucnost, ale i minulost.


RECENZE

 Film se mi neskutečně líbil. Na to, že šel skoro pořád dokola, se opravdu povedl. Nebyl nijak nudný ani zmatený. Nevím, jestli by seděl každému, ale mě rozhodně ano.
Colter
 Herci se mi moc líbili, hlavně Jake Gyllenhaal (Colter) svou roli hrál skvěle na to, že musel hrát vždy zmateného a nic nevědoucího. Myslím, že tam nebyl nikdo, kdo mi by nebyl sympatický - i záporní hrdinové.
 Samozřejmě jsme ve filmu objevili akční (no, to rozhodně) prvky, dokonce někde i romantické s hlavními postavami. Všechno bylo zajímavé a, to se mi u většiny filmů nestává, jsem byla zklamaná, že tak brzo končí.

 SPOILER: "Jinak konec se dal očekávat, proč by tam nedávali happy end! Jenže já jsem si ho tam moc nepřála - chtěla jsem takový konec, který by tam ve skutečnosti být měl. Já si prostě vždy nepotrpím na šťastné konce. Nikdy mi tam úplně nesedí, což ze mě asi dělá divného člověka :D ..."

Christina a Colter
 Filmík doporučuji lidem, kteří mají rádi sci-fi filmy ve stylu zvláštních experimentů zahrnujících paralelní světy a výměny těl. Musím říct, že jsem se i někde zasmála - ale teď to říct rozhodně nemůžu:/ :)) Takže a konečně mé hodnocení (pokud vás zajímá :D)... asi 7/10bodů. Možná přeháním, ale teď to tak prostě cítím. Moc jsem od filmu neočekávala a taky to jde vidět na mém konečném hodnocení. Rozhodně na film koukněte! ;))



TRAILER K FILMU - S ČESKÝMI TITULKY

úterý 5. února 2013

RECENZE Upíří deníky: Zášť/The Vampire Diaries: The Fury

Upíří deníky: Zášť
-obálka
Upíří deníky: Zášť


  • L. J. Smith
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2010
  • počet stran: 240

ANOTACE NA BUX.CZ

"...Děsivá síla plná zášti napadla naše město. Touží všechny zahubit a pít jejich krev. Dokáží se Damon se Stefanem smířit a bojovat bok po boku proti něčemu ještě hrozivějšímu, než jsou oni sami? A dokážu to já?"


PODROBNÝ OBSAH

 Elena najde Stefana a Damona, jak proti sobě bojují. Postaví se na stranu Damona a bude chtít Stefana zabít. Oba si budou myslet, že ztratila paměť. Elena najde svůj deník a vzpomene si na lásku, kterou cítila ke Stefanovi.
Stefan, Elena a Damon
 Poté půjde pozorovat svůj pohřeb. U kostela začnou na lidi útočit psi. Damon a Stefan zachrání obyvatele Fell's Church. Oba bratři a Elena spolu začnou spolupracovat, aby našli příčinu divného chování u psů. Po delší době se k nim přidá i Bonnie, Meredith a Matt, kteří také zjistí pravdu o upírech. Všichni si budou myslet, že za tím útokem byl nový učitel dějepisu Alaric Saltzman.



ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE ZÁPLETKU I KONEC KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!

 Později se ukáže, že je jen badatel, který se momentálně zabývá mimosmyslovým vnímáním (já jsem to musela napsat, tohle sousloví se mi strašně líbí :D). Všech sedm se vypraví k hrobce Fellů, kde najdou kryptu. Tam bude duch Honorie Fellové, která je upozorní, že právě teď na zimním plese ve škole opět zaútočí psi. V kryptě je napadne šelma, takže na ples se vydají jen Bonnie, Meredith, Matt a Alaric.
Alaric Saltzman
 Šelma se změní v Katherine, která Stefana, Damona a Elenu přiváže ke zdi, aby je mohla zabít. Katherine jim bude vyprávět, jak napadla dívku Vickie Bennettovou v kostele, zabila Bonnieho psa Jang-ceho, hodila Stefana do studny, zabila Elenu v řece a poštvala psy proti zdejším obyvatelům města. Poté Katherine zmíní, že všechny usmaží na slunci, protože bez prstenů, které nosí, na něj nemohou chodit. Takže jim je Katherine vzala. Elena si všimne, že má povolené provazy, takže zaútočí na Katherine, které také vezme její prsten. Katherine v tu chvíli byla na slunci, takže zemřela a Elena též. Tentokrát se konal opravdový Elenin pohřeb.


RECENZE

 Tento díl se mi líbil mnohem víc, než dva předchozí. Hlavně je zajímavé, že se z hlavní hrdinky už ve třetím díle stal upír - přijde mi to trochu uspěchané, ale nestěžuju si.
 Obálka - mě se tyto obálky líbí. Obličeje mi na obálkách vůbec nevadí, ale jen když je ten člověk hezký! Tato má přestavovat Elenu-upírku, což se jim dokázalo vystihnout, jelikož v předchozím to měla být lidská Elena. Moc dobře a výstižně to oddělili. Jinak mi připadá tajemná a navíc jednoduchá.
 Děj mi přišel jednoduchý, ale zajímavě pojatý. Navíc se vyjasnily některé mezery v předchozích dílech, což je skvělé. Sice tuto spisovatelku nemám nejradši, ale nejhůř také nepíše - jen mi připadá, že tuto sérii protahuje jen, jak to jde. Anebo se nedokáže rozloučit s postavami, což se občas také stává. Mám postavy moc ráda a hlavně jde vidět, jak se Elena mění - už není taková mrcha.
Stefan, Elena a Damon
 Akce - tak ta se tam rozhodně najde. Zaprvé jste to měli čekat, jelikož to je kniha o upírech. Zadruhé to vidíte z anotace. A zatřetí to knihy od této spisovatelky obnáší! Ano, nějaké boje, spory a takovéhle věci tam rozhodně nechybí.
 Láska - takže od začátku je všem jasné o co jde. Damon - Elena - Stefan. Od začátku až do konce milostný trojúhelník, které zbožňuju, což už jsem jednou psala. A jestli to nevíte, fandím Damonovi...
Elena a Katherine
 Postavy. Elena, jak už jsem psala, už není tak namyšlená a zlá. Hodně se změnila, což je velká zásluha Salvatorových - spíše Stefana. Stefan - v seriálu ho moc nemám ráda, ale v knize naopak. Přijde mi pohodový a jeho velká laskavost a obětavost je v knize rozhodně plus. Damon - je také hodný, ale nedává to na sobě znát. Je takový, že se toho, že nebude zlý, bojí. Katherine - mrcha, ale mám jí radši než Elenu :D
 Jména - Elena, to jméno jsem nikdy neměla ráda a to nemyslím postavu, ale opravdu to jméno. Na to, že je hlavní hrdinka, má opravdu obyčejné a ne moc hezké jméno. Stefan - tohle se mi nelíbí ještě víc! :D Je to divný, ale většina jmen se mi vůbec nelíbí. Damon - je takový zlostný, ale také nijak zvlášť krásný...

Upíří deníky 4:
Temné shledání
-obálka
 Už vyšlo dalších několik dílů, takže napíšu jen anotaci na další čtvrtý díl, který nese název Temné shledání.
Zvítězí láska nebo žízeň po krvi?
Nová generace nemrtvých!
Tajemné síly promlouvají...
Záhadných úmrtí přibývá a šílenství se šíří...
Na pomoc přichází armáda nemrtvých...
"…snažím se předat poselství na záchranu našeho městečka, ale sama to nedokážu. Má existence je ohrožena, tak hledám pomoc v záhrobí. 
Dokážu se vykoupit ze spárů věčného temna?"
Hon na zlo začíná...

 Tak konečně k hodnocení: 7/10bodů. Docela jsem se překonala, protože takovéhle hodnocení dávám možná i u lepších, ale tenhle díl mě opravdu překvapil. Doufám, že nejsem jediná a také se mnou souhlasíte.