sobota 20. října 2012

RECENZE Čarodějnice z Hex Hall/ Hex Hall

Hex Hall 1 - obálka
Čarodějnice z Hex Hall

  • Rachel Hawkinsová
  • nakladatelství: Knižní klub
  • vydáno: 2011
  • počet stran: 240
 Sophie Mercerová je čarodějnice, která žije ve světě smrtelníků. Její matka je člověk, ale otec je kouzelník, kterého v životě neviděla. Rodiče jí pošlou do školy pro čarodějnice, lykantropy a víly Hecate Hall (studenti jí říkají Hex Hall), protože zkusí pár kouzel před lidmi. Její spolubydlící bude upírka Jenna Talbotová (občas do školy přijmou i jiné bytosti). Jennina bývalá spolubydlící Holly umřela a všichni obviňují Jennu, protože Holly měla na krku dvě malé ranky, nejspíš od zubů, ale i přesto se Sophie s Jennou skamarádí.

Hecate Halů
 Sophie poté potká tři čarodějnice - Elodie, Annu a Chaston, které jí budou chtít přidat do jejich covenu temných čarodějnic, které jsou vzácné a umí velká kouzla. Sophie pozvání odmítne a ony ji začnou nenávidět. Sophie bude mít hned na začátku roku problémy - první hodinu Obrany si na ní zasedne profesorka a Sophie bude půl roku po škole a bude se starat o sklep, kde se zapisují kouzelné věci, které se neustále přemisťují, a to vše s klukem jménem Archer, který chodí s Elodie.


NÁSLEDUJÍCÍ TEXT PROZRAZUJE ZÁPLETKU KNIHY!!

 Najednou na škole začnou útoky na členy covenu, stejné jako na Holly, ale tentokrát byly na Chaston a Annu. Naštěstí je zachrání. Obviní z toho Jennu, takže ji pošlou k Radě, jejímž šéfem je Sophiin otec. Tam budou Jennu vyslýchat. Jednou Sophie navštíví duch její prababičky Alice, která jí začne pomáhat s kouzly. Také tam vezme Elodie, protože se bude chtít naučit nová kouzla. Poté tam Sophie přestane chodit a místo toho bude hledat informace o L'occhio di Dio (organizace, které zabíjí nadpřirozené bytosti), protože si myslí, že oni napadli ty dívky. Při službě ve sklepě si všimne na Archerově hrudi znamení L'occhio di Dio. Archer uteče a Jennu pustí do školy.
Elodie, Anna a Chaston
 Sophie zjistí, že její prababička je démon, tudíž ona taky, a zrovna u ní je Elodie. Půjde za nimi do lesa. Alice zabije Elodie, která Sophie před smrtí předá svou moc, aby mohla svou prababičku zabít. Sophie najde kousek Démonova střepu, kterým se zabíjí démoni, a vrazí do Alice do krku. Po chvíli tam přijde ředitelka Casnoffová a správce, kteří se pokusí uzdravit Elodie, jenže se jim to nepovede. Když Sophie dorazí do školy, navštíví jí tam její matka, která jí bude chtít odvést, ale Sophie nepůjde. Nakonec Sophie uvidí Elodiina ducha, jak se prochází na chodbách školy.

RECENZE
Rachel Hawkinsová

  Knížka mě ze začátku moc neoslovila a chtěla jsem jí odložit, ale po pár stránkách se pořádně rozjela a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Hodně jsem si oblíbila Archera a Jennu, Sophie až tak ne. Všechno mi přišlo moc hezky zpracované. Nic nebylo příliš, ani málo. Akce, humor i romantika byly přiměřené, což bylo skvělé. Taky se mi moc líbilo, jak spisovatelka úžasně popsala nové prostředí školy.
 Celkově bych knihu ohodnotila 7,5/10bodů. Rozhodně bych doporučila těm, co nejsou v žánrů fantasy nijak kokrétně zaujatí a mají rádi nové a originální prostředí.


TRAILER KE KNIZE

Viděla jsem i více "Hex Hall" videa, ale tohle mi perfektně sedí na zfilmování...

13 komentářů:

  1. chci se zeptat kde muzu sehnat ten film mc mně baví kniha ale film bych chtěla vidět ??? děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za komentář :) kniha mě taky moc baví a film bych chtěla, ale ještě není ani natočený...nevím, kdy bude hotový, ani zda bude :/ ale z velké části bude, protože už mají obsazení (http://www.imdb.com/list/TmoIwnuAMew/)...ale neví se to na 100% ;)) kdybych něco ještě zjistila, tak ti dám vědět...jen, mohla bys mi dát např. email, kde bych se ti mohla ozvat?? :)

      Vymazat
    2. taky bych ho chtěla vidět...kniha mně dost bavila :)

      Vymazat
  2. víš něco víc o připravovaném filmu .. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář ;) omlouvám se, že odepisuji tak pozdě, prohledávala jsem několik stránek...všude se mluvilo jen o tom, že by film mohl být, ale neví se zatím nic konkrétního, až na obsazení (http://www.imdb.com/list/TmoIwnuAMew/)....kdybych něco zjistila, hned dám vědět na blogu :))

      Vymazat
    2. děkuji.. :)

      Vymazat
  3. píšeš tu o svém blogu dala by si sem na něj odkaz ?! byla bych moc ráda
    Evča..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím blogem, myslím tento...možná jsem se špatně vyjádřila ;) děkuji za navštívení mého blogu :))

      Vymazat
  4. výborně a doufáme že film bude brzy ...... Už aby tady byl

    OdpovědětVymazat
  5. Nevíš kdy bude vydná knížka School Spirit v češtině od Rachel Hawkins??? :D

    OdpovědětVymazat
  6. prosím,když dozvíš něco nového o filmu,dáš odkaz kam to budeš zvěřejňovat prosím?

    OdpovědětVymazat
  7. Mohla bych se zeptat jestli víš jestli jsou v tom filmu všechny tři díli ? Předem dík za odpověď

    OdpovědětVymazat