pondělí 8. října 2012

RECENZE Sněhurka a lovec/Snow White and the Huntsman

Sněhurka a lovec
Sněhurka a lovec

  • dobrodružný, fantasy
  • USA, 2012
  • režie: Rupert Sanders
  • hudba: James Newton Howard
  • délka: 127 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Ravenna
Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. 


PODROBNÝ OBSAH

Mocný král Magnus (Noah Huntley) se zamiluje do zlé čarodějnice Ravenny (Charlize Theron). Po svatbě ho Ravenna zavraždí a zemi přislíbí záhubu, ale přesto jeho mladičkou dceru Sněhurku nechá naživu a uvězní jí ve věži. 
Sněhurka a lovec Eric
Po pár letech Sněhurka (Kristen Stewart) povyroste a když ji bude chtít Ravenna zavraždit, aby se stala nesmrtelnou, uteče. Bloudí v Temném lese, kde na každém kroku číhá smrt. Ravenna vyšle odvážného lovce Erica (Chris Hemsworth) pro Sněhurku do lesa a za odměnu mu přivede k životu jeho ženu Sáru. Když Eric zjistí, že Sáru nemůže navrátit život, se Sněhurkou se skrývají v Temném lese před Ravenniným vojskem. Také potkají několik trpaslíků a Sněhurčina kamaráda z dětství prince Charminga (Sam Claflin).


ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE KONEC FILMU!!
Princ Charming


Ravenna otráví Sněhurku jablkem. A kdopak jí zachrání? Nejdříve to zkusí Charming, ale až napodruhé jí oživí Eric. Sněhurka seskupí vojsko, aby porazili Ravennu. Sněhurka Ravennu zabije a stane se královnou.






ZAJÍMAVOSTI
  • do role lovce Erica (Chris Hemsworth) byli zvažováni např.: Hugh Jackman, Tom Hardy a Johnny Depp
  • Angelina Jolie byla další kandidátka na roli Ravenny (Charlize Theron)
  • Kristen Stewart (Sněhurka) musela kvůli roli překonat strach z koní
  • Kristen Stewart se během natáčení spustila s režisérem Rupertem Sandersem
  • natáčení začínalo v říjnu 2011 ve Velké Británii

RECENZE

 Film byl sám o sobě nijaký, ale samostatné věci byly unikátní. Charlize Theron v roli Ravenny byla neskutečná - dokonale zahrála zlou a bezcitnou královnu. Bohužel Kristen Stewart mi jako Sněhurka moc neseděla, možná jen v konečné bitvě, ale jinak bych obsadila někoho jiného. Jako plus bych naopak zmínila úžasné efekty - zvuk i obraz - které jsem si hned ve filmu všimla a "oblíbila" si je ;)
 Celkově bych film ohodnotila 6/10bodů. Celkový děj byl vlastně o ničem, ale nejvíce mě potěšilo, že Sněhurčina láska byl nakonec Eric. Film bych doporučila těm, co mají rádi akci, efekty a samozřejmě skvělé herce - Charlize Theron, Chris Hemsworth a, jak kdo, Kristen Stewart.

TRAILER K FILMU - S ČESKÝMI TITULKY

2 komentáře:

  1. Kdyby v tomhle filmu nebyla Kristen Steward, dám mu i 10 bodů... jediný film, kde mi Kristen sedla, byl první díl Stmívání a pak už nikde... Ale jinak se mi film líbil dokonce i víc než jsem očekávala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, já Kristen Stewart nemusím, ale film určitě nebyl špatný ;)) ...děkuji za komentář:)

      Vymazat