čtvrtek 1. listopadu 2012

RECENZE Tajný kruh/The Secret Circle

Tajný kruh - Cassie
Tajný kruh

  • drama, fantasy, romantický
  • USA, 2011
  • režie: Liz Friedlander
  • hudba: John Frizzell
  • délka: 45 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Příběh o mladé čarodějce, která se přistěhuje do nového města, kde jak zjišťuje, není čarodějkou pouze ona. Navíc jak se zdá, je součástí tajemného klanu a hlavní postavou ve staletí trvající bitvě dobra se zlem.
Na motivy knižní série od L.J.Smith, která napsala také Upíří deníky. A stejně jako u Upířích deníků, za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson.


PODROBNÝ OBSAH

 Seriál vypráví příběh mladé Cassie Blakeové (Brittany Robertson), která se stěhuje do města. Potká pět divných teenagerů, kteří o sobě i o ní tvrdí, že jsou čarodějové a tvoří Kruh, který tvoří vždy 6 rodin, vždy jedné generace.
1.série
  • 1 (Pilot) - Cassiina matka Amelie (Emily Holmes) zemře při domácím požáru a otec zemřel, když byla malá, tak se Cassie musí přestěhovat ke své babičce Jane (Ashley Crow) do Chance Harbor. Seznamuje se s milou Dianou (Shelley Hennig), drzou Faye (Phoebe Tonkin) a její parťačkou Melissou (Jessica Parker Kennedy), sousedem Nickem (Louis Hunter) a Dianiným klukem Adamem (Thomas Dekker), ke kterému jí něco přitahuje. Přiznají se jí, že jsou čarodějové a Cassie tvoří šestého člena Kruhu. Takový Kruh tvoří i jejich rodiče, ale při nějaké nehodě, o které nemluví, zemřeli někteří jejich rodiče. Dawn (Natasha Henstridge), matka Faye a ředitelka školy, a Charles (Gale Harold) spolu něco chystají a v plánu hraje důležitou roli příjezd Cassie.
  • 2 (Bound) - Cassie se snaží držet od Kruhu dál a seznámí se s normální Sally (Logan Browning). Diana, vůdce Kruhu (jako jediná vlastní Knihu Stínů její rodiny), chce, aby kouzlem spoutali Kruh, protože se jim síly vymykají kontrole. Faye si to ale užívá. Melissa flirtuje s Nickem. Adam bojuje s city ke Cassie.
  • 3 (Loner) - Cassie se seznamuje s Lukem (Zachary Abel) a proto, že Adam tráví hodně času s Dianou, přijme Lukovu nabídku na školní ples. Melissa chce jít s Nickem, aby se sblížili. Faye se snaží získat kontrolu nad svými silami, jelikož málem zabila dívku. Dawn navštíví Zachary (Dave Baez), který se stále vyptává na Kruh a Cassie, proto požaduje Charlesovu pomoc. Kruh nechěně zabíjí Zacharyho.
Adam, Diana, Cassie, Nick, Faye a Melissa
  • 4 (Heather) - Cassie našla svou Knihu Stínů a vyhledává Heather (Camille Sullivan), dávnou kamarádkou její matky, která je ve velmi špatném stavu. Cassie si myslí, že za to může Kruh její matky. Chce jí pomoct kouzlem spolu s Faye, která je z toho ohromně nadšená. Jenže neví, že když Heather probudí, "vzkřísí" i démona v ní.
  • 5 (Slither) - Démon z Heather se přenesl do Melissy. Diana a Adam si užívají společné večerní rande. Cassie vše o Kruhu tají před babičkou, dokud se démon nevykmne kontrole. Démon se převtělí do Nicka a jeho spolu s démonem zabije Charles.
  • 6 (Wake) - Po Nickově smrti přijíždí do města jeho bratr a Fayin expřítel Jake (Chris Zylka). Melissa truchlí a Adam s Faye jsou zděšeni tím, jak se Jake zaměří na Cassie.
  • 7 (Masked) - Cassie uspořádá Halloweenskou párty. Faye chce Jaka zpět. Diana a Adam se spolu pohádají kvůli Cassie. Všechny z Kruhu, budou chtít zabít lovci čarodějů, kterých je součástí Jake, jenže jeden shoří. Cassie si myslí, že to byla ona.
  • 8 (Beneath) - Jane, která jela navštívit dědečka Faye, se několik dní neukázala. Kvůli bezpečnosti pojede za Jane celý Kruh, dokonce i Jake. Pro zpestření výletu si zahrají Pravda nebo úkol. Jake a Cassie se políbí a Adamovi a Faye se to nelíbí. Cassie nachází mrtvého Fayina dědečka. Diana a Adam se rozejdou.
Jake
  • 9 (Balcoin) - Cassie se sbližuje s Jakem. Faye a Adam si myslí, že Jake skrývá něco nebezpečného. Do města přijíždí Melissin bratranec Holden (Arlen Escarpeta), který si rozumí s Dianou. Cassie zjistí, že má v sobě temnou magii, proto může čarovat sama. Všichni se dozvídají, že Jake je lovec čarodějů. Jake odjíždí spolu s ostatními lovci.
  • 10 (Darkness) - Dianina babička Kate (Stepfanie Kramer) přijíždí a má pochybnosti o Dawn a jejích úmyslech. Cassie se bojí svých vlastních sil. Faye je zoufalá a tak navštíví Lee (Grey Damon), aby uvolnil její moc. Kate se pokouší zbavit Cassie.
  • 11 (Fire/Ice) - Cassie zjišťuje, že její otec dříve bydlel v opuštěném domě, kde se Kruh schází. Pořádá se Fire/Ice ples a Adam pozve Cassie, ale ta ho odmítne kvůli přátelství s Dianou. Adamův táta Ethan chce být lepší otec, proto bude dozor na plese. Faye si chce převzat Cassiinu moc, s Leeovou pomocí. Faye získá moc Kruhu a všechny ohrozí.
  • 12 (Witness) - Jake se vrací do města a chce pomoct tím, že Cassie pustí do své mysli, aby zjistila, co se stalo před 16ti lety při požáru. Cassie zjistí, že její otec se zachránil a utekl. Diana a Charles chtějí získat Ethana (Adam Harrington), jako spojence. Faye poznává Calluma (Michael Graziadei), Leeova kamaráda.
Charles a Dawn
  • 13 (Medallion) - Cassie dostává varování o návratu lovců čarodějů od média - Lucy (Lauren Stamile). Ethan a Diana uspořádají narozeninovou párty pro Adama. Faye a Melissa zkoušejí zvyšovat úroveň jejich vnitřní energie pomocí "Ďáblova ducha".
  • 14 (Valentine) - U Faye si s Melissou, Dianou a Cassie uspořádají anti-valentýnskou párty. Diana zkusí "Ďáblova ducha" a Melissa se málem předávkuje. Cassie navštíví mrtví čarodějové, které zabil její otec a jejich energii uschoval v náhrdelníku,a Adam a Jake jí pomohou.
  • 15 (Return) - Cassie navštíví její otec John Blackwell (Joe Lando). Překvapení se změní v děs, když ji požádá o medailon. Pak je Cassie unesena skupinou lovců čarodějů s vůdcem Ebenem (Sammi Rotibi), který se pokouší zabít jejího otce. Faye a Diana hledají Melissu, která tráví čas s Callumem. Kruh zachraňuje Cassie, Jaka i Johna.
  • 16 (Lucky) - Cassie a Adam přijdou na to, že John hledá zařízení na odejmutí čarodějné moci. Faye přijde za Leem, ale najde jeho přítelkyni Evu (Alexia Fast). Melissa vybízí Dianu, aby si vyšla na školní charitativní akci s normálním klukem Grantem (Tim Phillipps). Dawn zjišťuje, že je John naživu. Toho napadne Ethan kvůli nevyřešené záležitosti. Zjišťuje se, že spojení mezi rodinami Blackwellových a Conantových je prokletí. 
  • 17 (Curse) - Cassie jede navštívit babičku, aby zjistila něco více o prokletí. Dozvídá se, že aktivováním kletby může v Kruhu někdo zemřít - v tomto případě to vypadá na Jaka. Najdou lektvar, kterým mohou zachránit Jaka, ale pak zjistí, že je pro ně - když ho vypijí, zapomenou na lásku, kterou k sobě cítí. Faye podezřívá Evu ze záhadného zmizení Lea.
  • 18 (Sacrifice) - Cassie, kvůli své silné moci, stále nemůže zapomenout na lásku k Adamovi. Samuel, lovec čarodějů a Jakeův kamarád, varuje, že Eben má v plánu si vzít démony. Dianě se nelíbí, že musí lhát Grantovi. Melissa a Faye pomáhají Adamovi v Boathousu a na oplátku chtějí pomoct s kouzly na flirtování.
  • 19 (Crystal) - Faye najde matčin deník a zjišťuje, že byla dříve zamilovaná do Johna Blackwella. Jake se dozví od svého dědečka, že v jejich Kruhu není jen jeden potomek Blackwella s temnou magií. Cassie chce, aby její babička dobře vycházela s Johnem, ale zvrtne se to, když Jane s Charlesem budou chtít zabít Johna, ale nakonec zemře Jane.
  • 20 (Traitor) - Kruh s Johnem se snaží najít zbylé krystaly, aby mohli porazit Ebena, který spolupracuje s čarodějem-zrádcem. Jake a Faye ukradnou Dawn krystal její rodiny. Adam prolomí krycí kouzlo na nalezení krystalu jeho rodiny. Diana zjišťuje, že její otec je John Blackwell a také má v sobě temnou magii, se kterou nechce mít nic společného.
John Blackwell
  • 21 (Prom) - Když Adam zrušil krycí kouzlo, Cassie může pomocí své magie najít krystal, ale tím také zjistí, že John zařídil, aby matky potomků Kruhu otěhotněly najednou. Kruh zjistí, že čaroděj-zrádce je Nick, který má v sobě démona, který ho drží naživu. Charles se pod tlakem přiznává Dianě, že zabil Amelii. Melissa zabíjí Nicka a Faye je unesena.
  • 22 (Family) - Jake, Adam a Melissa zachraňují Faye. Aby spojili krystaly, museli rozpojit Kruh, což se jim nelíbí, ale pak vidí pozitiva. Charles a Dawn získávají magii od a zachraňují Faye a ostatní. Charles se obětuje a zabíjí Ebena. Cassie a Diana se dozvědí, že nejsou jediní potomci Blackwellů. John umírá. Diana odjíždí s Grantem, jelikož nechce být poblíž Cassie, když má aktivovanou temnou magii. Faye a Melissa si užívají individuální moc. Adam je pověřen zničit lebku z krystalů, ale je jí pohlcen. Do města přijíždějí ostatní potomci Blackwella.
RECENZE


 Ještě jsem nedokoukala celou sérii, ale musím říct, že seriál mě zaujal. Námět není moc originální, ale na druhou stranu je jinak a hezky pojat. Tyto herce nemám nijak v lásce, ale Faye (Phoebe Tonkin) mi ihned sedla. Vždy mám ráda v knihách i seriálech ty mrchy :D Nejdéle do konce měsíce zveřejním i zbytek obsahů samostatných dílů (je těžké o tom psát, když jsem to neviděla, takže to tak nechám...pokud Vám to nějak vadí, klidně se přizpůsobím). Moc se mi líbí, že udělali něco zajímavého jako "Kruh".
 Seriál se mi ohromně líbí a samozřejmě bych ho doporučila, ale asi ne těm, kteří si nepotrpí na kouzlech a fantasy věcičkách. Rozhodně seriál, co nejdříve, dokoukám a přidám celkovou recenzi. Zatím hodnotím 7/10bodů.
 Teď, když jsem seriál dokoukala, musím říct, že mě hodně mrzí, že nebude další řada. Postavy mi přirostly k srdci a seriál mě příjemně pohltil... Patří mezi mé oblíbené, ale co - mám hodně dalších seriálů na dokoukání, takže netruchlím :D


ZAJÍMAVOSTI
  • Phoebe Tonkin (Faye) měla původně hrát Dianu
  • Knižní verze je od stejné spisovatelky Upířích deníků

TRAILER K SERIÁLU - bez titulek

2 komentáře:

  1. Phoebe Tonkin je ako zlá mrcha úplne super 8D
    ja ju poznám len z morských pannien na Disney 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, je skvělá ;)...o tom druhým seriálu jsem slyšela, ale ještě jsem se na něj nekoukla :))

    OdpovědětVymazat