pátek 2. listopadu 2012

Upíří deníky/The Vampire Diaries 4x04

4x04 "The Five"

Profesor Shane
Damon zjišťuje, že je Connor naživu. Elena, Damon a Bonnie odjíždějí na Whitmoreskou univerzitu. Bonnie jede kvůli profesoru Shaneovi, který věří v kouzla a čarodějky a také znal její babičku. Elena se chce učit krmit na lidech, aniž by je zabila, proto jede i Damon - aby jí pomohl. Rebekah se chce stále udobřit s Mattem, ale ani nové auto ho nepřesvědčí. Stefan přivede Rebeku ke Klausovi, aby od nich dostal informace ohledně Connora (kterého Klaus vězní) a "Bratrstva Pěti". Jeremy pod tlakem pomáhá nakreslit Connorovo tetování, protože ho jako jediný vidí.
Alexander a Rebekah
 "Bratrstvo Pěti" jsou lovci upírů, kterým se při zabíjení upírů rozšiřuje tetování, které ukazuje mapu k nalezení nejspolehlivější zbraně proti upírům - léku. O tom se Rebekah dozvěděla od lovce upírů Alexandra, do kterého byla zamilovaná ve 12.století a který ji také zradil. Ale k rozšifrování mapy - tetování - potřebují také meč, který je pohřbený spolu s Alexandrem. Klaus už Rebeku nepotřebuje, proto jí zabije dýkou.
Damon a Elena na párty
 Elena a Damon se vydávají na párty, kde se převlékají do kostýmů vrahů nebo obětí. Elena se neovládne a napije se z několika lidí, sice aniž by je zranila, ale pozdější pocit viny pro ní bude nesnesitelný. Connor unikne z Klausových spárů. Zjistíme, že Shane poslal Connora do Mystic Falls.


Tento díl se mi ohromně líbil. Elena se konečně na chvilku odvázala a ukázala, že dokáže, a dokonce se jí to líbí, být více jako Damon. Profesor Shane je dobrá nová postava. Ještě jsem si o něm neudělala přesný obrázek, ale na první pohled vypadá sympaticky, ale pod povrchem je určitě "zlý". Connor opět ukázal, že s ním je těžké se vypořádat. A co mi přijde jako nejvíc zajímavá informace vůbec je to, že existuje lék na upíry. Samozřejmě Stefan i Klaus ho chtějí pro Elenu. Stefan, aby netrpěla, a Klaus, aby měl krev pro hybridy. Moc by se mi líbilo, aby byla Elena člověk a s ní i Damon. Někde jsem se dozvěděla, že Damon se v knižní originální verzi stal člověkem, ale kniha je úplně jiná, takže nemůžeme nic očekávat. Jak se Vám líbil tento díl?? Byli jste překvapeni, nadšeni nebo zklamáni?...


TRAILER K 4X04

4 komentáře:

  1. Milujem Rebeku, Claire Holt ju perfektne hrá 8D táto časť bola super 8) ale ten koniec sa mi nepáčil! chcem Rebeku naspäť! 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mam rada Rebeku...moc hezky hraje :) ten konec mi pripadal opravdu smutny a Stefan je blbec... :D

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasim že je Stefan v tomhle díle blbec... jiank už se těšim na další díly...

    A moc povedenej blog Sári!!! Jen tak dál ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář :)) taky se moc těším na další díly, tobě taky hodně štěstí ;)

      Vymazat