úterý 22. ledna 2013

RECENZE Temné vize: Odhalení/Dark Visions: The Strange Power


Temné vize: Odhalení
-obálka
Temné vize: Odhalení

  • L. J. Smith
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2011
  • počet stran: 264


VELICE DĚKUJI ZA RECENZNÍ VÝTISK OD NAKLADATELSTVÍ FRAGMENT!




ANOTACE NA FRAGMENT.CZ (odkaz)

Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.




RECENZE

O přečtení této knížky jsem už delší dobu uvažovala. Zaujala mě hned při prvním čtení anotace a také jsem si chtěla přečíst jinou sérii od autorky Upířích deníků. Hned na začátku musím říct, že autorka nezklamala, ale ani nepřekvapila.
V knize se odehrává bitva mezi dobrem a zlem, hlavní hrdinka Kaitlyn se zmítá mezi dvěma naprosto odlišnými, ale stejně přitažlivými kluky, kteří samozřejmě mají nadpřirozené schopnosti (a stejně tak i Kaitlyn). V tomto ohledu vidím podobnost mezi Upířími deníky - Stefan a Damon (dobrý a zlý). 
Kaitlyn má hned jasno, kterého z nich miluje, ale řekla bych, že v dalším dílu (Posedlost) se to určitě ještě nějak zamotá a semele. Přijde mi, že Rob není ani tak člověk jako spíš anděl, je popisován bez jediné chybičky na kráse, žádná špatná vlastnost a aby toho nebylo málo dokáže léčit ostatní lidi. Zato o Gabrielovi by se dalo říct, že je to jeho pravý opak – byl ve vězení za zabití, odmítá se bavit a je nevypočitatelný.
Temné vize 2: Posedlost
-obálka

Tohle byl jen hrubší náčrt knihy, pokud si ji budete chtít přečíst víte přibližně do čeho jdete. Kniha se čte opravdu dobře (rychle a snadno), moc jsem se nesmála, což mi tam chybělo. Knížka se mi líbila a už se těším na druhý díl. Knížku hodnotím 7/10bodů, jelikož jsem od ní očekávala více.


4 komentáře:

  1. Pekná priemerná oddychovka, 2ka ma však sklamala, ale 3ka úplne prekvapila 8) Odporúčam dočítať sériu 8)
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sérii hodlám dočíst, nenechám se odradit ;) děkuji... :))

      Vymazat
  2. ikdyž jsem fanda L.J. Smith, příjde mi, že všechny knížky jsou v duchu boje o dívku (Stefan a Damon o Katherine, Elenu) a tady je to Gabriel a Rob o Kaitlyn. zatím jsem četla jen dvě knihy a plánuju je přečíst všechny, a těším se i na jiné recenze.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se líbí a zároveň štve :D, že Kaitlyn měla hned vybráno a tak v tom pokračovala dál. Myslím, že vůči Gabrielovi necítila (alespoň ze začátku) lásku, ale starostlivost a porozumnění :). Zatím jsem si přečetla jen první dva díly, ale strašně moc doufám, že to nakonec dopadne tak jak chci já. :3 :D Protože Gabriela jsem si zamilovala hned na začátku, zatím co Rob byl tááák sladce dokonalý a božský -__- :P

    OdpovědětVymazat