sobota 4. května 2013

RECENZE Iron Man 3

Iron Man 3


  • akční, sci-fi, thriller
  • USA, Čína; 2013
  • režie: Shane Black
  • hudba: Brian Tyler
  • délka: 129 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Ve filmu společnosti Marvel Studios Iron Man 3 je svérázný, ale geniální průmyslník Tony Stark / Iron Man nucen čelit nepříteli, jehož dosah nezná hranic. Když je rukou nepřítele připraven o vše, čeho si v životě cení, vydá se Stark na pouť s cílem nalézt toho, kdo je za jeho utrpení zodpovědný. Na každém jejím kroku bude nucen prokázat své odhodlání a sílu vůle. Zahnán do kouta bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude moci spolehnout jen na svou geniální mysl a své instinkty. Při své odvetě současně objevuje odpověď na otázku, která ho ve skrytu duše dlouho sužovala: je on sám pouhou součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého?
Hodnocení: 87%


RECENZE

 Na filmu jsem byla včera večer a ohromně jsem si ho užila. Šla jsem s pár přáteli a byla to opravdu sranda, musím říct, že kino je vždy nejlepší, když jdete s velkou skupinou!:D Většinou nemám ráda tak dlouhé filmy, protože bývají nudné (samozřejmě nemyslím Harryho Pottera), ale Iron Man 3 mě nenudil ani na chvilku. Myslela jsem, že v kině přes dvě hodiny nevydržím, ale nakonec mě mrzelo, že film skončil...
 Opravdu se mi líbil scénář. Tony (Iron Man) se neobešel bez vtipných hlášek a poznámek, kterých tam rozhodně nebylo málo. A s Pepper, která ho usměrňuje a dobrým směrem mírní, tvoří nádherný pár. A dokonce si toho tolik prošli - přes nebezpečí, žárlivost i smrt. Opravdu jim to spolu sluší, nedokázala bych si je představit rozděleně, rozhodně ne.
 Iron Manův nový protivník byl terorista Mandarin, který ohrožoval Ameriku výbuchy, které vlastně nebyly tím, čím si všichni včetně Tonyho mysleli. Šlo o nový vynález a ty výbuchy byly následky zvrtnutých pokusů. A navíc si Tony vylepšil svoje "obleky" - nechte se překvapit ;) :D A konec mě překvapil a trochu rozesmutnil (milovníci Iron Mana pochopíte;))

Herecké výkony byly fakt úžasné, ale musím říct, že herci už trochu stárli (říkám jen trochu), ale výkon byl stejně dobrý jako dříve, snad i lepší.

 Většinou nejsem ráda, když se nějaký film protahuje dalšími díly, ale u Iron Mana bych byla ráda i za milion dílů, protože jeho hlášky, láska, obleky a tak... nápadité, neotřelé a určitě AWESOME!!!
 Určitě to byl nejlepší díl z těch tří. Nevím, kde to bylo, ale někde jsem četla, NEČTĚTE-SPOILER: "Díl první - konstrukce, druhý - rekonstrukce, třetí - dekonstrukce."

 Docela jsem se divila, že někdy dokonce zmínili Avengery a samotného Thora - je zvláštní, že to takhle míchají. 
 30.4. 2015 se můžeme dočkat Avengerů 2, těšíte se?
 
 Takže film totálně a rozhodně doporučuji všem - tedy nesmíte nesnášet Iron Mana (ale takového člověka jsem nepotkala a i kdyby, můj kamarád by to nebyl!!) a musíte být pro každou srandu. V pár chvilkách byl film dokonce i smutný, ale který něco takového nemá (tím míním dobrý film)?!:D
 A co bych řekla nakonec před hodnocením?...nikdy nepřestanu mít Iron Mana nejradši ze superhrdinů Avengers, a tak vůbec ;)) Určitě na to běžte, je to super film, který mě dokázal pořádně rozesmát, rozesmutnit a pohltit. Takže hodnotím 9,5/10bodů, protože 9 se mi zdá málo a 10 já nikdy nedávám ;) :D
 Takže na to musíte jít, fakt že jo!! :) A kdyžtak mi pak napište vaše pocity z filmu...

Zdá se vám, že to až moc přechvaluju? Nedivte se, ale výborně odvedené práce se chválit musí, to nemůžete zapřít! :):D

6 komentářů:

  1. Jdu na něj dneska večer, tak jsem zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt super film...ale nemůžeš můj názor brát moc vážně, abys nebyla zklamaná a navíc asi přeháním, ale já prostě miluju Iron Mana :D ;)) díky za komentář :)

      Vymazat
    2. Já se přiznám, že jsem předchozí díly zkoukávala až tenhle týden. :D Sice hezký, ale třeba takový Avengers, Spider-man se mi líbily víc. :)

      Vymazat
    3. já už jsem je viděla dávno, ale všichni, s kým jsem šla, neviděl ani jeden :D..pořád seš na tom líp ;) :D

      Vymazat
  2. aaa, chcem vidieť!!!!!! Zbožňujem Iron-mana!
    Nemám rada keď tam mocú Avengerov, kukla som si aj ten film, ale samostatné filmy boli vždy lepšie 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě na to koukni!! ;) já mám taky radši ty samostatné příběhy hrdinů..:)

      Vymazat