pondělí 12. srpna 2013

Read the Book or See the Film (2)

Začínám nový projekt jménem Read the Book or See the Film, který Vám určitě hodně řekne. Napíšu knihu, která je i zfilmovaná a napíšu, proč je lepší se podívat na film nebo si především přečíst knihu. Samozřejmě budu ráda, když se k tomu vyjádříte i Vy a hlavně by mě potěšilo, kdybyste se někdo i přidal a tento projekt propagoval i na svém blogu.
 Každý týden v neděli si vždy vyberu jednu dvojici a rozeberu jí, snad se Vám projekt zalíbí ;))



Dnes jsem tento projekt pojala trošičku jinak. Místo filmu, zvolím seriálové zvtárnění.

Upíří deníky (The Vampire Diaries)


 Mnoho lidí tento seriál zná a mnozí ho dokonce i sledují. Někteří si myslí, že je to jen upíří slaďárna, jiní v tom vidí víc. A jen několik lidí také četlo knižní předlohu.

 Příběh studentky Eleny, která přišla o rodiče, a nyní se zajímá převážně o jednu věc - Stefana, nového tajemného studenta - nebo spíše o dvě věci - Stefana a jeho bratra Damona. Bratři tak stejní, ale přitom úplně rozdílní, jenže kdo si nakonec získá Elenino srdce...


 Kniha je úplně jiná než seriál. I když je to předloha, tak bych o tom řekla jen to, že má společnou jen většinu postav a také hlavní děj (milostný trojúhelník), jinak všechno zbylé je úplně jiné, dokonce i charaktery mnohých postav. Po zkouknutí několika dílů seriálu jsem se rozhodla, že knihy by také nemusely být špatné. Jenže když jsem přečetla pá prvních dílů, tak jsem si uvědomila, že spojovat tuto knihu se seriálem je pro mě nadlidský úkol. Tudíž jsem rozhodla brát to jako úplně jinou knihu, oddělila jsem si to od seriálu a kniha tak špatná zas není. Na můj vkus je hodně jednoduše psaná a Smithová z toho udělala opravdu dlouhou sérii, která je v podstatě stále o tom samém - milostný trojúhelník a stálé záchrany města Fell's Church (v seriálu to je Mystic Falls).
 Určitě mě nemrzí, že jsem se do Upířích deníků v knižní podobě pustila, bohužel to není přímo to, co jsem od toho očekávala.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oblíbené postavy: Stefan, Damon, Meredith, Matt
Neoblíbené postavy: Tyler, Caroline, Bonnie, Elena



 Seriál je skvělý. Ze začátku moc slaďácký, pak zamotaný a hodně nadpřirozený a teď to všechno tak ustalo na konci čtvrté série. Herci jsou velice přátelští, scény lekavé a dobře zahrané a děj není nejhorší, takže Upíří deníky patří mezi dobré seriály, když Vás na první pohled zaujmou. Smrtí také nešetří, sarkastických poznámek maj dost, což připisuji hlavně ke kladům seriálů. 
 Jenže Upíří deníky mají i svá negativa. Někdy mi to připadá až tak zamotané, že se to nedá skoro ani sledovat. A pokračování až do páté série na vysoké? Vím, že seriál je opravdu oblíbený, ale riziko, že hlavní postavy půjdou na vysokou je velké. Vždyť každý ví, že se tím seriál většinou zkazí, snad neudělají stejnou chybu a zůstanou u svého stylu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oblíbené postavy: Damon, Katherine, Caroline, Alaric
Neoblíbené postavy: Bonnie, Tyler, Stefan, Matt



 A jak se rozhodnu tentokrát? Není to zrovna nejtěžší rozhodnutí, ale trochu jsem se zamyslet musela, přesto doporučuji seriál.
 Kniha není nejhorší, ale pokud si jí chcete přečíst, protože se Vám líbí seriál, tak bych to nedělala. Je to něco úplně jiného.

P.S.: Došel Vám hlavní důvod, proč jsem si vybrala seriál? DAMON, KATHERINE A DALŠÍ ÚŽASNÉ POSTAVY A JEJICH HLÁŠKY!!! :D :*

5 komentářů:

  1. Musím se přiznat, že jsem se dostala asi jen ke třetí knize upírských denníků, podle seriálu jsem od toho očekávala víc a prostě ne a ne se do děje začíst, možná kdybych neviděla seriál (který zbožňuju), tak by se mi knihy líbily více, takhle mě moc nezaujaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem přečetla 6dílů, ale myslím, že by stačily tři ;) ...proto to beru úplně odděleně, seriálu se určitě nevyrovná :))
      Nedávno jsem začala číst sedmý díl a na začátku tam Elena popisuje všechno, co se stalo v minulých dílech a to mě fakt naštvalo, tak jsem to přestala číst.

      Vymazat
  2. Knihy ctu,ale je to docela katastrofa. Ani Stefanovy deniky me nechytly. Serial jsem si oblibila.

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ze začátku taky nijak nebavily, ale pak jsem si na to docela zvykla a přijde mi to jako pěkná jednoduchá knížka ;)

      Vymazat
  3. knihy som nečítala, ale videla som prvé diely seriálu, no nejak ma to nechytilo.. :D

    OdpovědětVymazat