pondělí 5. srpna 2013

Wishlist of Sarah (2)


Wishlist of Sarah je nový projekt, ale určitě hodně známý. Sestavím seznam knih, které jsem nečetla a filmů a seriálů, které jsem neviděla, a dlouhou dobu už chci, jenže se k tomu nedonutím.

Poradíte mi, s čím začít jako první?! :))



Tazačnu knihami...


Stefanovy deníky: Zrození
 Knihu mám chvilku doma, ale jak mi tam jen tak leží v knihovničce - musím říct, že mě ani neláká. Kdo ji četl - doporučil byste mi ji někdo?
Příběh se odehrává ve Virgínii během války Severu proti Jihu. Stefanův otec se ujme vzdálené příbuzné Katherine, která osiřela. Stefan i jeho bratr Damon se do ní zamilují, ona je miluje oba. Stefan se s ní sblíží, ale brzy zjistí, že s Katherine není všechno v pořádku.
V městečku se po řadě záhadných úmrtí zvířat i lidí začne šířit panika, lidé se obávají upírů. Stefan se bojí, že za vším je Katherine.Stefanův otec zorganizuje lov na upíry. Když zjistí, že jeho synové stojí na straně upírů, oba je zastřelí. Zachrání je Katherinina komorná a oni si můžou vybrat - umřít, nebo se stát upíry.


Milý Johne
 Zítra by mi měla přijít kniha Poslední píseň od Nicholase Sparkse, která má velice kladné hodnocení. Kdyby se mi knížka také zalíbila, popřemýšlela bych o dalších od Sparkse - například Milý Johne, kterou mi doporučuji kamarádka. Mám se do ní pustit?

Romantický příběh lásky amerického vojáka a mladé středoškolačky od úspěšného bestselleristy Nicholase Sparkse. John Tyree se stane vojákem, aniž by věděl, co všechno to obnáší. O týdenní dovolence se osudově zamiluje do Savannah, křehké a laskavé dívky. Jejich lásku ale podrobí tvrdé zkoušce 11. září, protože John musí do války. Dokáže láska překonat stesk a odloučení, ale i hlubší rozpory mezi milenci?


Pandemonium
 Když jsem dočetla Delirium, ihned jsem si koupila druhý díl. Jenže pak jsem si knížku prohlédla a zmátlo mě nazvání kapitol - "tehdy" a teď". A nemám nejmenší tušení, jak si to vyložit. Tedy, zkusila jsem si to číst a trochu jsem se ztrácela - poradíte mi někdo, jak mám ty kapitoly a názvy brát?

Po útěku se Lena ocitne v Divočině a musí se smířit s faktem, že vše, co doposud prožila, lidi, co znala – to všechno je už jen minulost a neexistuje žádné předtím. Připojuje se ke skupině Nežádoucích, kteří mají v úmyslu proniknout do světa „za plotem“, kde se zúčastní velké demonstrace. Tu uspořádal ABAD – Amerika bez amor deliria – organizace hlásající nevyhnutelnost léčby. Když se však Lena setká s Julianem, synem zakladatele ABADu, klukem, jenž zosobňuje všechny její hodnoty, ani netuší, že se jejich osudy zkříží víc, než by si kdy pomyslela.



Teď seriály...


Under the Dome
Seriál mě zaujal už trailerem a čekala jsem dlouho než vyšel, ale teď když už se chystá druhá řada (alespoň myslím), tak se nemůžu donutit podívat se ani na jeden díl. Možná to bude tím, že jsem zjistila, že je i knížka od Stephena Kinga, o kterém vím, že píše opravdu skvělé hororové knihy, a možná proto se toho tak obávám. Jaký máte názor na seriál nebo na Stephena Kinga?

Projekt na motivy stejnojmenného bestselleru Stephena Kinga. Ten vypráví příběh o malém městečku v Maine, kde začnou působit záhadné nadpřirozené síly, které ho uzavřou do neviditelné bubliny, takže ztratí kontakt s vnějším světem. Této krize využije místní zkorumpovaný politik, aby si tak mohl upevnit svůj vliv. 

Revolution
 Opravdu by mě zajímalo, jak by se lidem žilo bez elektřiny a kolik by nás přežilo. Vydrželi bychom? Tak tenhle seriál nám to dokáže - co bychom dělali, jedli, jak bychom se chovali a jakou bychom měli hierarchii...

Svět se změnil. Nic není jako dřív. Města jsou vylidněná, o moc bojují lokální militaristické skupiny a jakákoliv nám známá moderní technologie včetně aut, mobilních telefonů, počítačů a světel přestala záhadně fungovat. Není pryč jen elektřina, ale veškerá energie jako taková. Zdá se, že došlo k narušení základních fyzikálních zákonů. Existuje někdo, kdo o celé věci ví víc?V tomhle v podstatě postapokalyptickém světě se rodina Mathesonových snaží dát opět dohromady a s pomocí přátel přijít na to, jak světu energii vrátit..

Torchwood
 Volné pokračování seriálu Doctor Who, který jsem začala sledovat a je opravdu boží. A navíc v něm hraje postava z Doctor Who - kapitán Jack ;) Až dokoukám těch několik řad Doctora, určitě se na tenhle seriál taky vrhnu.

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit.
Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová.



A nakonec filmy...


V zajetí démonů
 Horor! Podle skutečné události! Velmi dobré hodnocení, které u hororů nebývá! Bohužel JÁ už jsem se bála u traileru, takže nevím, jestli má cenu koukat ještě na celý film. A k tomu do kina? Ani nápad, ikdyž byla by to sranda :D Nevím nevím...byl jste někdo na tomhle v kině?

Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první – ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film „V zajetí démonů", natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni utkat se s mocnou démonickou bytostí.


Nebezpečné známosti
 Viděla jsem Velmi nebezpečné známosti, což je jen převedení do dnešní doby a je to fakt úžasný film. Chtěla bych shlédnout to, co je vedlo k tomuto filmu. Snad si to nijak neznechutím, ale má ještě lepší hodnocení, takže by nemělo.

John Malkovich v roli muže, který miloval lehkovážné hrátky s láskou. Americký snímek režiséra Stephena Frearse z roku 1988 je v pořadí třetí adaptací známého francouzského románu Choderlose de Laclose z konce 18. století (počítáme-li i málo známou japonskou verzi z roku 1978). Příběh vikomta Valmonta a jeho lehkovážných hrátek s láskou inspiroval na konci 80. let i režiséra Miloše Formana a ještě dříve v roce 1959 francouzského režiséra Rogera Vadima, který natočil stejnojmenný snímek s Gérardem Philipem v hlavní roli. John Malkovich v roli Valmonta se pustí do hry plné exaltované vášně s nevinnou paní de Tourvel. Píše jí dopisy a nevynechá jedinou příležitost k vyznání lásky. Nechce však skutečný cit, ale pouze svést kouzelnou ženu. Do krutého plánu navíc vstupuje i protřelá markýza de Merteuil. Nikdo z trojice netuší, pro koho se nakonec stane pohrávání se sexem a láskou osudné. V dalších rolích zazáří Glenn Closeová a Michelle Pfeifferová. Snímek byl oceněn třemi Oscary za scénář, výpravu a kostýmy.


Počátek
I když mám tento filmík doma, tak mě určitě neláká Leonardo DiCaprio, kterého nemám přímo v lásce. Film je ale hodně dobře hodnocený a navíc mi ho pořád nutí můj kamarád už nějakou dobu, tak už bych ho shlédnout konečně mohla :D

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je zkušený zloděj, absolutní špička v nebezpečném umění extrakce: krádeže cenných tajemství z hloubi podvědomí během snění, kdy je mysl nejzranitelnější. Cobbova vzácná schopnost z něj učinila vyhledávaného hráče v zákeřném světě korporátní špionáže, ale také z něj udělala uprchlíka a stála ho všechno, co kdy miloval. Teď dostane Cobb šanci na vykoupení. Jedna poslední akce mu může vrátit normální život, ale jen pokud se mu podaří provést nemožné – počátek. Místo dokonalé krádeže musí Cobb a jeho tým specialistů zvrátit běh věcí. Jejich úkolem není myšlenku ukrást, ale vnuknout ji. Pokud uspějí, půjde o dokonalý zločin. Ale sebepečlivější plánování a odborná znalost je nemůže připravit na nebezpečného nepřítele, který nejspíš předvídá každý jejich krok. Nepřítel, kterého mohl čekat jen Cobb. Uznávaný režisér Christopher Nolan natočil mezinárodně obsazený sci-fi akční snímek „Počátek“, který vás zavede nejen na různá místa na světě ale také do intimního a nekonečného světa snů.


Zdroje anotací: knihy - bux.cz
                          seriály - serialzone.cz
                          filmy - csfd.cz

4 komentáře:

  1. Ani jedno som nevidela ani nečítala 8D Ale Dear John som videla ako film a bolo to super 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to já jsem neviděla ani film, ale jednou bych chtěla udělat výjimku a nejdříve si přečíst knihu :D;)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle film mi kamarád pořád doporučuje a když teď i ty, tak se do toho co nejdřív pustím! Hezká chvála ;))

      Vymazat