neděle 16. září 2012

RECENZE Captain America: První Avenger/Captain America: The First Avenger

Captain America
Captain America: První Avenger

  • akční, dobrodružný, sci-fi, thriller¨
  • USA, 2011
  • režie: Joe Johnston
  • hudba: Alan Silvestri
  • délka: 119 min



 ANOTACE NA ČSFD.CZ

Steve
Steve Rogers (Chris Evans) je idealistický mladík, který stejně jako drtivá většina jeho vrstevníků touží vstoupit do armády, aby mohl Americe pomoci zdolat nacisty, až se jeho země zapojí do Druhé světové války. Jenže nemá sebemenší šanci, protože je podměrečný a neduživý a jediným jeho předpokladem je zarputilost, s jakou se nechává opakovaně vyhazovat od odvodových komisí. Ta ve finále rozhodne o tom, že ho vyberou jako vhodného kandidáta pro unikátní vědecký experiment, který má Americe produkovat Supervojáky. Jeho premiéra se vydaří a ze Stevea se díky vědeckému týmu vedeném Dr. Erskinem (Stanley Tucci) stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde, protože se zjeví mnohem nebezpečnější nepřítel. Tajná organizace HYDRA, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem (Hugo Weaving), totiž začala spřádat vlastní plány na ovládnutí světa. Jejich nedílnou součástí má být i tajná formule Dr. Erskina na výrobu Supervojáků. Steve Rogers dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, skupinku schopných parťáků a vyrazí do mise, která mu může zajistit nesmrtelnost. Nebo přinést smrt.



PODROBNÝ OBSAH

Johann
 Steve (Chris Evans) je drobný mladík, který se chce zapojit a pomoct při Druhé světové válce. Stále ho ale nepřijímají, protože je příliš malý a nepomohl by. Podstoupí vědecký experiment, který má produkovat Supervojáky. Pokus se povede a ze Steva se stane velký a silný chlap. Pozná pohlednou Peggy (Hayley Atwell), do níž se okamžitě zamiluje.
 Jenže je tady něco nebezpečnějšího a důležitějšího než boj s nacisty. Tajná organizace HYDRA, vedená gaunerem Johannem Schmidtem (Hugo Weaving), chce ovládnout svět. Steve začne být slavný a dokonce mu vyrobí štít vyrobený přímo pro něj, který se stane jeho znamením. Vyráží s partou schopných vojáku proti organizaci.


Peggy a Steve
NO A JAK TO SKONČÍ?? JESTLI TO NECHCETE VĚDĚT, TAK SI TO NEČTĚTE! ;)

 Po dlouhém a únavném boji, nakonec Johann zemře. Steve se zřítí s kosmickou lodí a "zamrzne". Po padesáti letech ho najdou Avengeři-Mstitelé.





RECENZE

Captain America vs. Fantastic four
 Film Captain America: První Avenger se mi zalíbil hned při pohledu na obálku. Námět fantasy a zároveň historického a válečného mě velice zaujal. A poté jsem si i uvědomila, že Chris Evans (Captain America) hrál ve filmu Fantastická čtyřka hořícího Humana Torche. 
 To ale nesouvisí s hodnocením, takže když uvážím originální námět, změnu hubeného Steva na Captaina Americu a pak ten velmi překvapivý konec...tak :D myslím, že dám 7/10bodů. Nemyslete si, že když teď pořád dávám 8 a 9 bodů, tak je budu dávat stále. Na začátek si prostě vzpomínám na dobré filmy, ale zkusím být kritičtější ;)




TRAILER K FILMU - BEZ TITULEK

Žádné komentáře:

Okomentovat