neděle 16. září 2012

RECENZE Catwoman

Catwoman
Catwoman


  • akční, fantasy
  • USA, 2004
  • režie: Jean-Christophe Pitof
  • hudba: Klaus Badelt
  • délka: 100 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Tom a Pat
Ostýchavá a přecitlivělá výtvarnice Patience Philips (Halle Berry) je ženou, která se snad nikdy nepřestane omlouvat za to, že se vůbec narodila. Pracuje jako návrhářka pro Hedare Beauty, gigantickou kosmetickou společnost, přicházející na trh s revolučním výrobkem proti stárnutí. Když Patience náhodou narazí na zlověstné tajemství svého zaměstnavatele, ocitá se náhle uprostřed ohromného spiknutí, které jí následně změní život navždy. Osudovým zvratem se promění na ženu, vládnoucí kočičí silou, rychlostí, hbitostí a zbystřenými smysly. Díky nově získaným dovednostem a kočičí intuici se Patience stane Kočičí ženou (Catwoman), uhlazenou a plíživou bytostí, balancující na tenké hranici mezi dobrem a zlem. Jako správná divoká šelma je nebezpečná, úskočná a nezkrotná. Její nový život, v němž o dobrodružství není nouze, se navíc komplikuje začínajícím vztahem s Tomem Lonem (Benjamin Bratt), policistou, který se zamiloval do Patience, ale zároveň je fascinován tajemnou Kočičí ženou. Ukáže se totiž, že je zodpovědná za řadu zločinů sužujících město. 


PODROBNÝ OBSAH 
Laurel a George
 Nenápadná umělkyně Patience (Halle Berry) pracuje u velké kosmetické agentury. Když zjistí, že nový výrobek proti stárnutí je lež, ocitá se na pokraji smrti, doslova. Zemře, ale kočka jí přivede zpátky k životu. Najednou je rychlá, silná, hbitá a má ostřejší smysly. A takto se proslaví jako Kočičí žena-Catwoman. Pozná pohledného policistu Tomem (Benjamin Bratt). Ale také chce pomstít svou smrt a myslí si, že zatím stojí ředitel kosmetické společnosti George. Ředitelova žena Laurel (Sharon Stone) chce svého manžela také dostat, ale ve skutečnosti je to úplně jinak.

NECHCETE-LI SE DOZVĚDĚT KONEC, NEČTĚTE DÁL!!!

Za vším stojí Laurel. To ona zabila Patience, je také zodpovědná za strašlivé tajemství kosmetické firmy a navíc teď zabila George a ze sebe udělala oběť a z Catwoman vražedkyni. Patience půjde do vězení, ale Tom bude stále věřit v její nevinnu. Pat uteče z vězení, aby se pomstila Laurel. Přijde tam i Tom. Nakonec Laurel nešťastně zemře.


RECENZE
Laurel
 Catwoman rozhodně patří mezi mé velmi oblíbené filmy. A to především proto, že bylo dost Supermana, Spidermana a Batmana. Film je velice originální a Halle Berry a Sharon Stone jsou skvělé herečky :) Zapůsobilo na mě i to, že jsem to viděla asi padesátkrát a pořád se mi to stopro líbí ;)
 Tenhle film si rozhodně zaslouží 9/10bodů. Chtěla jsem dát 10, ale já ty desítky mám už prostě stanovený :(...ále, určitě se na to jukněte, pokud jste to ještě neviděli. Rozhodně doporučuju :)



TRAILER K FILMU - BEZ TITULEK


Žádné komentáře:

Okomentovat