pondělí 17. září 2012

RECENZE Les rukou a zubů/The Forest of Hand and Teeth

Les rukou a zubů

  • Carrie Ryanová
  • nakladatelství: Mladá Fronta
  • vydáno: 2011
  • počet stran: 320
 Mary žije v malé vesnici uprostřed Lesa rukou a zubů, kde pobývají nečistí. Její rodiče se stali nečistými, kvůli tomu jí její bratr Jed nenávidí. Mary žije s myšlenkou, že mimo jejich vesnici existuje místo, zvané oceán, kde nejsou nečistí, ani žádná pravidla. V oceán věří jenom ona a nikdo jiný z vesnice. Přidá se k Sesterstvu, které řídí tuto vesnici a také věří v Boha. Tam se tajně začne stýkat se zraněným Travisem.
 Po několika týdnech za Mary přijde Harry, její kamarád a bratr Travise, a požádá o ni. Mary přijme nabídku, jelikož Travis, do kterého se nesmírně zamilovala, nepožádal o ni, ale o Cass, její nejlepší kamarádku.
  V den, kdy mají být oba páry svázáni, do vesnice proniknou nečistí a začnou zabíjet její obyvatele. Mary, Cass, Harry, Travis, Jed a jeho manželka Beth, malý osamělý Jacob a pes Argos se dostanou za brány vesnice, kde vede cesta v Lese rukou a zubů, ale ohraničená plotem, aby na ně nečistí nemohli zaútočit.
 Cestou, co nejdál od jejich rodné vesnice, zjistí, že Beth kousli a pomalu se mění na nečistou. Zabijou jí, aby je neohrozila. Cesta je dovede až k další vesnici, která nakonec bude plně obydlena stovky nečistých. Musejí se schovat do staré budovy. Několik týdnů tam pobývají, ale pak se k nim nečistí probourají.






NÁSLEDUJÍCÍ TEXT PROZRAZUJE KONEC TÉTO KNIHY!! NEDOPORUČUJI ČÍST.



 Najdou cestu ven, za brány na cesty v Lese rukou a zubů. Travise kousnou a budou nuceni ho zabít. Mary se stále bude chtít dostat k oceánu, ale ostatní vědí, že je to stojí příliš úsilí a smrtí a vlastně ani neví, zda oceán existuje. Mary najde bránu, která vede přímo do Lesa rukou a zubů bez plotů okolo, které by jí chránily.
 Projde jí a hned na ní zaútočí nečistí, ale zachrání jí Jed. Kvůli její záchraně Jed zemře, ale Mary se dostane k oceánu. Tam chce vymyslet plán, jak k ní dostat Cass, Harryho, Jacoba a Arga. Její sen dostat se k oceánu se jí nakonec vyplnil.


RECENZE

 Spisovatelka využila vlastní strach k dobrému napětí a hezky vylíčila situace. Na knížce se mi velice líbily ty všechny propojené vztahy a zastaralá doba, kterou spisovatelka vyprávěla. Jako plus bych přidala i nádhernou obálku.
 Naopak jako mínus bych řekla, že Mary byla nesympatická a občas až moc chytrá, že by si ty věci lidé jen tak neuvědomili.
 Mary mi přišla sobecká, lehkomyslná a chce jen to, co mít nemůže. A Travis mi připadal zbabělý a trochu lehkovážný, ale přesto byl i laskavý a čestný.
 Příběh byl ze začátku nudný a zdlouhavý, pak byl ale plný akce a zvratů. Spisovatelka výborně a originálně pojala budoucí svět.
Knihu bych ohodnotila 8/10body, sice to je skvělá kniha a patří mezi výborně napsané, ale určitě je mnohem lepších a zajímavějších knih, než je tato. 



TRAILER KE KNIZE/FILMU - BEZ TITULEK

3 komentáře:

  1. Kde bych našla ten film ke stažení ? A je vůbec?

    OdpovědětVymazat
  2. Kde seženu film?
    a je?

    OdpovědětVymazat
  3. Film ještě není natočen, ale zfilmování je možné, ale ne samozřejmé. Pokud zjistím více informací, ozvu se Vám :)

    OdpovědětVymazat