neděle 16. září 2012

RECENZE Netvor/Beastly


Lindy a Kyle
NETVOR

  • fantasy, drama, romantický
  • USA, 2011
  • režie: Daniel Barnz
  • hudba: Marcelo Zarvos
  • délka: 86 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Kletba promění pohledného arogantního mladíka ve stvoření, které představuje vše, co předtím nenáviděl. Vychutnejte si moderní převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře.

Kyle a Lindy
Sedmnáctiletý Kyle (Alex Pettyfer) je rozmazlený, absolutně povrchní a nevídaně populární a s přehledem vládne svému středoškolskému království. Kyle je přesvědčen o naprosté dokonalosti svého fyzického vzhledu. Za svou poslední oběť si zvolil Kendru (Mary-Kate Olsen) a nepříjemně ji přede všemi ponížil. Dívku však jeho kruté chování nijak nevyvedlo z míry, naopak, rozhodne se, že mu udělí lekci – promění ho v cosi, co je tak ošklivé zvenku, jako je on zevnitř. Kyle má přesně jeden rok, aby našel někoho, kdo ho bude milovat takového, jaký teď je, anebo se se svým novým já musí smířit už navždy. Jeho jedinou nadějí je tichá spolužačka Lindy (Vanessa Hudgens), které si nikdy předtím nevšiml… Dokáže Lindy, že láska nikdy není ošklivá?


PODROBNÝ OBSAH

Will

 Je to vlastně moderně zpracovaná verze pohádky Kráska a zvíře. Mladý a oblíbený Kyle (Alex Pettyfer) žije na škole, kde odsuzují ošklivé lidi. On patří mezi ty, kteří jsou ti "hezcí". Potká Kendru (Mary-Kate Olsen), která není příliš krásná, ale za to pomstychtivá. Když jí bude Kyle urážet, ona ho prokleje. Promění v opravdu ošklivého a on musí do roka najít pravou lásku, jinak tak zůstane navždy. Otec se za něj začne stydět, že se s ním ani nevídá a zaplatí mu soukromého učitele Willa (Neil Patrick Harris) – slepého. Samozřejmě se objeví dívka Lindy (Vanessa Hudgens), do které se zamiluje. Dělá vše, jen aby se jí trochu zalíbil. Nakonec se oba do sebe nesmírně zamilují.

Kendra
JESTLI VÁM NEVADÍ PROZRAZENÍ KONCE, MŮŽETE ČÍST DÁL. 
KDO NEVIDĚL, NEDOPORUČUJI!!!

 S Kendrou se dohodne, že když mu Lindy vyzná lásku, navíc navrátí Willovi zrak. V den, kdy má Kyle poslední šanci na to, aby mu jeho pravá láska řekla, že ho miluje, právě Lindy odjíždí. Ale těsně předtím, než odjede, to Kylovi naštěstí řekne a on se stane opět tím, kým býval. Hezkým, ale teď už i milým Kylem. Jeho učitel bude opět vidět a on bude nejen takový, jakým byl, ale především najde svou lásku.



RECENZE

První film, který jsem viděla právě na téma Kráska a zvíře. Na to, že je to poprvé, co kdy toto někdo udělal, je to hezké. Kdybych to měla zobecnit, tak bych to zařadila mezi průměrné filmy.
 Herci sice byli známí a dobří, ale celkově mi to připadalo zdlouhavé a malinko přemrštěné ve směru, jak se změnil. Ale bylo to také chvilkami vtipné – navíc, kdo by čekal, že “netvor“ dostane učitele - Neila Patricka Harrise :D to byl velice originální nápad, bez toho by mi to přišlo moc jednoduché.
 A ještě ten vztah Kyla a Lindy. Ona to vzala až s příliš velkým klidem, když ho uviděla, což mi připadalo nereálné, pokud to nevídala každý den – i když tam něco takového zmínila.
 Celkově mi jedno podívání stačilo. Podruhé bych se na to asi nepodívala, ale v tom smyslu, že podruhé už je o ničem (ne jakože to bylo tak strašné). :))
 Ohodnotila bych to slušnými 5,5/10 bodů. Protože jsem viděla nějaké rozhodné 5 a tohle mezi ně nepatřilo a 6 taky ne, protože bych zase našla lepší, jako třeba Falešná hra (o té se ještě zmíním).



TRAILER K FILMU - BEZ TITULEK

2 komentáře:

  1. Plně s tebou souhlasím, Sárinko! Znovu bych se na to už nekoukla. :) Kiki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář ;) doufám, že sem budeš chodit častěji :))

      Vymazat