sobota 22. září 2012

RECENZE Útěk z MS-1/Lockout

Útěk z MS-1
Útěk z MS-1


  • akční, thriller, sci-fi
  • Francie/USA, 2012
  • režie: James Mather, Stephen St. Leger
  • hudba: Alexandre Azaria
  • délka: 95 min

ANOTACE NA ČSFD.CZ

Snow
Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více…


PODROBNÝ OBSAH

Emilie

 Nejnebezpečnější lidé jsou drženi v umělém spánku ve vězení mimo Zemi - MS One. Prezidentova dcera Emilie (Maggie Grace) navštíví tuto vesmírnou věznici. Při vyslýchání se jeden vězeň Hydell (Joseph Gilgun-Misfits) osvobodí. Dojde ke vzpouře vězňů. Na MS One pošlou bývalého vládního agenta Snowa (Guy Pearce). Ten tam půjde jen kvůli svému kamarádovi, který je tam držený, jenže se zbláznil. Snow spolu s Emilie se vydávají skrz vězení, aby našli cestu ven.


ZAJÍMAVOSTI
  • Maggie Grace se musela v rámci přípravy na roli přiučit kaskadérským a bojovým kouskům, protože svou roli natáčela bez kaskadérky.
  • Guy Pearce byl na svou roli příliš hubený, tudíž musel cvičit a podstoupit proteinovou dietu.
  • Hydell (Joseph Gilgun) je nejspíš pojmenován podle pseudonymu Lea Oswalda (údajného vraha Johna Kennedyho) - Alek Hidell. Ve filmu se objevil další "záporák" jménem Alex (Vincent Regan).
  • Maggie Grace si nechtěla při natáčení obarvit vlasy, takže ji při jedné scéně zastoupila Anne-Solenne Hatte.
RECENZE
Hydell
 Námět byl originální, ale byl poněkud špatně natočen. Joseph Gilgun to úžasně okořenil, ale zbytek byl nudný. Snow dělal samé vtípky - občas se mu vydařily, ale jiné zas byly trapné. Dobré akční chvíle se vyplýtvaly v traileru.
 Film bych ohodnotila 6/10bodů, jelikož se mi Joseph okamžitě zalíbil a kvůli němu bych se na film podívala znova. Akce tam byla, ale nijak velká. A jméno hlavní hrdiny bylo sice originální, ale velice zvláštní.


TRAILER K FILMU - S ČESKÝMI TITULKY!

Žádné komentáře:

Okomentovat