středa 17. října 2012

RECENZE Continuum

 Continuum

  • sci-fi, thriller
  • Kanada, 2012
  • režie: Jon Cassar, David Frazee, Mike Rohl, Rachel Talalay, Paul Shapiro
  • hudba: Jeff Danna
  • délka: 43 min

ANOTACE NA ČSFD.CZ

Obyčejná policistka Kiera Cameron (Rachel Nichols) se v roce 2077 ocitne uvězněna ve Vancouveru současnosti. Je sama v cizí zemi a musí se vypořádat s osmi z nejnebezpečnějších kriminálníků budoucnosti, členy teroristické skupiny Liber 8, skrývajícími se někde ve městě. Naštěstí může použít CMR (cellular memory recall - vyvolávač buněčné paměti), futuristickou tekutou čipovou technologii implantovanou do mozku. Spojí se s Alecem Sadlerem, sedmnáctiletým odborníkem na pro ni již zastaralou technologii. Když se Alec na volání ozve, jejich velmi unikátní partnerství začíná. Po čem Kiera nejvíce touží je dostat se „domů“. Ale než přijde na to, jak to učinit, musí přežít v naší době a použít všechny dostupné prostředky k vypátrání a chycení teroristů dříve, než pozmění historii natolik, aby se změnil tok času. Nakonec, proč se vracet, když budoucnost není taková, jako před odchodem.


PODROBNÝ OBSAH

 Seriál je o policistce Keiře Cameronové (Rachel Nichols) žije v roce 2077, ve kterém má milujícího manžela a syna. Spolu s několika teroristy se přenese v čase do roku 2012. Ti chtějí ovlivnit budoucnost, ale Keira je chce zastavit a zatím se připojí k místní policii.

1.série
  • 1 (A Stitch in Time) - Skupina teroristů se dostávají do minulosti, aby získali vliv a změnili budoucnost. Jenže spolu s nimi se přesouvá i policistka Keira. Seznamuje se s mladým Alecem (Erik Knudsen), který je velice významný v budování nové budoucnosti.
  • Keira
  • 2 (Fast Times) - Pětice teroristů se zkoušejí dostat do roku 2071, neboť tam měli zamířeno, jenže v této době je těžké najít velký zdroj energie, a ještě k tomu jeden z nich chce zůstat. Keira se přidá k místní policii jako odbornice na tuto skupinu teroristů.
Alec
  • 3 (Wasting Time) - Vůdce teroristů, Travis (Roger R. Cross), onemocní a je těžké najít lék. Ostatní hledají osoby se speciální DNA, ale zanechávají za sebou mrtvé. Keira si začíná rozumět s kolegou Carlosem (Victor Webster) a také s Kellogem, terorista, který chce zůstat v roce 2012 (Stephen Lobo).
Carlos
  • 4 (Matter of Time) - Na univerzitě je nalezen mrtvý profesor, zabitý zvláštním způsobem. Edouard Kagame, člen Liber8 (skupina teroristů), se opožděně vrací z roku 2077. A Keiře se rozbíjí její zvláštní oblek z budoucnosti, Alec se ho snaží spravit.
  • 5 (A Test of Time) - Kagame (Tony Amendola) se chce zbavit Keiry tak, že zabije její předchůdkyni. Jenže, když začne zabíjet osoby se jménem její babičky, zapojí se i příbuzní Kagameho a Kellogga.
Kagame
  • 6 (Time's Up) - Ředitelka národní korporace Henrietta Spence (Marilyn Norry) je unesena Liber8, kteří chtějí výkupné a potopit společnost. Julian (Richard Harmon), Alecův bratr, se zapojuje k anarchistům, kteří napadají sídlo Exotrolu.
  • 7 (The Politics of Time) - Ve svém bytě je mrtvá reportérka, kterou Carlos znal. Ovšem to chce zatajit. Alecovi se podaří z části zprovoznit Keiřin oblek a Kellogg má přístup k vládním satelitům.
Kellogg
  • 8 (Playtime) - Keira a Carlos vyšetřují dva případy, kdy pachatelé spáchají sebevraždu. Oba vrazi pracovali jako betatesteři ve společnosti, která vytváří pokročilé videohry. Při zkoušce virtuální hry, technologie způsobí zkrat Keiřiným systémům a ztratí kontakt se svým CMR (umožňuje jí vidět přístupové databáze). Liber8 jí začne ovládat, ale Alec jí restartuje.
  • 9 (Family Time) - Keira a Carlos jedou zkontrolovat farmu, která si objednala nadměrné množství hnojiva, ze kterého by šla vyrobit bomba. Keira ale neví, že na farmě žije Alec. Když se najde dodávka s bombou ve stodole, Alecova rodina spolu s Carlosem a Keirou jsou obklíčeni mladými anarchisty, jejichž člen je i Julian. Za všech se stanou rukojmí a Carlos je postřelen. Keira dostane zpět svůj oblek. Alecův otec umírá a Julian utíká a setkává se s Liber8.
Julian
  • 10 (End Times) - Liber8 ukradne velké množství vojenských výbušnin, s nimiž chtějí zničit budovu a začít měnit budoucnost. Kiera potkává na ulici bláznivého muže, který ale opravdu přišel z budoucnosti, tak jako ona, a dokonce má stroj čas. Jak se ale ukáže, je nefunkční a muž byl opravdu blázen. Kagame zemře, když odpálí bombu. Keira se dozvídá, že bylo v plánu, že se dostala do budoucnosti, a že je poslal budoucí Alec.

RECENZE

 Seriál se mi ze začátku zdál mírně nezajímavý, ale když jsem se dostala do děje a pokračovala v dalších dílech (kterých nebylo nijak moc), pohltilo mě to. Role byly skvěle obsazené a sci-fi prvky byly unikátní. Seriál velice doporučuji, ale zdůrazňuji, že seriál má jen 10 dílů a druhá řada s 13-ti díly se začne natáčet až v příštím roce. Hodnotím 7,5/10 bodů.


ZAJÍMAVOSTI
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru.
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostal v den svých narozenin, je historický román, z období Velké francouzské revoluce, Příběh dvou měst od Charlese Dickense.

TRAILER K SERIÁLU - BEZ TITULEK

Žádné komentáře:

Okomentovat