sobota 10. listopadu 2012

Upíří deníky/The Vampire Diaries 4x05

4x05 "The Killer"

 Omlouvám se za zpoždění, díl jsem viděla už předevčírem, ale úplně jsem na to zapomněla...

  Elena si opět začíná psát do svého deníku.

Jeremyho tetování
Hayley a Caroline se seznamují
 Elena neřekla Stefanovi o své minulé noci, kdy se naprosto podvolila a přestala se kontrolovat. Profesor Shane poslal do Mystic Falls Connora, protože se to tam upíry jen hemží, což je pro Connora velice dobré - vždyť když zabije upíra, rozšíří se mu tetování. Takže Connor utekl z Klausova zajetí spolu s vlkodlačím jedem a nenechá se odradit. Vnikne do zavřeného Mystic Grillu a zajme tam Jeremyho, Matta a April. Chce tam nalákat upíry a všechny do jednoho pozabíjet. Klaus pověřuje Stefana, aby mu přivedl Connora živého.
 Ostatní jsou zděšeni, že se Stefan chová tajnůstkářsky. Pak si usmyslí, že Stefanovi Klaus vyhrožuje nebo ho ovládá. Klaus mezitím vykopává Alexandrův hrob kvůli jeho meči. 
 Zatímco celá parta vymýšlí plán, jak se dostat do Mystic Grillu, aby zachránili Jeremyho a zabili Connora, Bonnie tráví čas se Shanem, aby ovládla svou moc.

Elena má halucinace
Elena zabíjí Connora
 Caroline potkává Hayley a nelíbí se jí, že se o ní Tyler nikdy nezmínil. Poté pochopí, že přijela, aby pomohla ostatním hybridům zlomit pouto s Klausem. Nakonec Elena zabije Connora a Damon zjišťuje, že Stefan ho chránil, protože měl tetování-mapu k nalezení léku pro Elenu. Elena cítí obrovskou vinu a je naštvaná na Stefana, protože jí slíbil, že jí před tímhle ochrání a ona nikdy nikoho nezabije.
 Jeremymu se objevuje stejné neviditelné tetování, jako měl předtím Connor. Damon bude pomáhat Stefanovi najít dalšího lovce z "Pěti", aby našli lék pro Elenu. Stefan přizná, že nechce, aby byla Elena upír. Naopak Damon jí bere takovou, jaká je. Elena neví, že zabila jedinou šanci na opětné lidství a také má vyčítavé krvavé halucinace ze zabití Connora.


Tenhle díl byl velice zajímavý. Konečně jsem myslela, že když Caroline pozná Hayley (o které jí Tyler vůbec neřekl), tak se to mezi nimi pokazí a bude blbý, jenže vše se vysvětlilo. Hayley jsem si v seriálu oblíbila, na tu roli se hodí a také jí perfektně hraje.
Elena a Damon mluví po smrti Connora
 Je hezký, že Elena se nezmínila o tom, že se s Damonem odvázala a dokonce se jí to i líbilo. Bonnie vypadá konečně po dlouhé době šťastně, a to převážně kvůli Shanovi.
 Jsem hodně zvědavá na Jeremyho - nejspíš o tetování nikomu neřekne a to jsme hodně ráda, ale nejlepší bude, když opravdu vyplní osud a stane se lovcem upírů. Stefan je opravdu sobecký, protože ten lék vlastně nechce kvůli Eleně, ale sobě - on nechce, aby Elena nadále byla upír, protože takhle ji snad milovat nemůže, nebo co... A Damon je skvělý - bere Elenu takovou, jaká je. Doufám, že se o Stefanovu i Damonovu názoru dozví, protože pak by věděla, jak to oba vidí a cítí. A škoda Connora - já osobně jsem ho tam měla opravdu ráda, bezcitný a destruktivní pořádný lovec upírů (ne jako Alaric :D)...


A jak se Vám líbil tento díl?...

2 komentáře:

  1. Veľmi sa mi páčil, bol super! ale Elena je čím ďalej ufňukanejšia 8D čo je to za upíra? 8D mala by sa viac podobať môjmu milovanému Damonovi 8P
    A Jeremy strašne vyrástol od 1. série, jaký peknučký chalanisko je z neho a viac sa začleňuje do toho upírskeho sveta, keď bude teraz lovcom alebo čo, ktovie či ho Klaus neprinúti pozabíjať nejakých upírov, len aby mal celé tetovanie 8D
    Bonnie mi lezie na nervy, bez tej postavy by sa tieto posledné diely v pohode zaobišli. Neviem čím to je, ale zdá sa mi tam zbytočná.
    Vďakabohu, že sa Carolne a Tyler nerozišli, to by som nepredýchala! Milujem ich spolu, sú taký sladký a vášnivý! ale už dlho nič nerobili, mohlo by sa to zlepšiť 8D stále sa len niečo rieši, už aby bol aj nejaký valentínsky diel 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář!! Tak k Eleně tohle patří-její vlastnosti se zesílily, takže u ní je to totální extrém :D taky bych chtěla, aby se podobala Damonovi, možná později bude ;)
      Já bych strašně moc chtěla, aby byl Jeremy lovec upírů-by všechny zabil a byl by klid, a Damon s Elenou by si vzali ten lék na upírství :D
      Bonnie taky nemám ráda, ale se Shanem vypadaj hezky...
      Náhodou mě by se líbilo, kdyby se Caroline a Tyler rozešli - já bych si přála, aby byla Caroline s Klausem...moc jim to sluší :))

      Vymazat