sobota 10. listopadu 2012

RECENZE Upíří deníky: Souboj/The Vampire Diaries: The Struggle

Upíří deníky: Souboj
Upíří deníky-obálka


  • L. J. Smithová
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2009
  • počet stran: 232
 Elena začne hledat Stefana v lese, jenže po chvilce zabloudí. Tam jí najdou její kamarádi Bonnie, Meredith a Matt. Bonnie (považuje se za čarodějnici) zkusí vyhledat Stefana pomocí kouzla. Podaří se ho najít ve studně plné vody. Všichni ho odnesou do penzionu, kde bydlí. Elena mu dá napít své krve, aby se rychleji uzdravil. Elena ztratí svůj deník, kde má napsané své nejtajnější pocity, ale nic o nadpřirozenu.

ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE ZÁPLETKU A KONEC KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!!

 Ona a její kamarádky si budou myslet, že ho má Damon, ale přijdou na pravdu - bude ho mít Caroline Forbesová, která Elenu nenávidí proto, že je velmi oblíbená. Caroline se později spojí s Tylerem Smallwoodem, který především nenávidí Stefana, a oba budou chtít Elenin deník zveřejnit před celým městem na Dni zakladatelů, který se velmi blíží.

Stefan, Elena (v knize je blond) a Damon
-seriáloví herci

Meredith, Bonnie, Elena a Stefan chtějí přijít na způsob, jak vzít deník zpátky, ale když se vloupají do Caroliina domu, nenajdou ho tam. O Dni zakladatelů Caroline nenajde Elenin deník tam, kde si ho nechala. Zjistí, že ho vzal Damon, protože Elenu miluje. Elena si půjčí Mattovo auto a při bouřce se vybourá a zemře. Stefan si bude myslet, že jí zabil Damon a tak ho vyhledá a poté začnou bojovat. Mezitím se Elena probere a zjistí, že je upír, jelikož se před smrtí napila krve upíra. Elena najde Stefana a Damona v lese, jak se chtějí navzájem zabít.


RECENZE

 Tenhle díl se mi líbil mnohem víc, jak minulý. Tento byl propracovanější a měl chytlavější děj. Přibyly nové rozmanité postavy. Vztah Eleny a Stefana se zamotal příchodem jeho zlého bezcitného bratra Damona. Moc se mi zalíbil konec. Spisovatelka urychlila tak zajímavou věc, na kterou se většině v knihách čeká do posledního dílu, což mi připadá malinko přehnané. Tady  to na celý děj působilo sice malinko urychleně, ale dodalo tomu na zvědavosti čtenářů - kdo by si nepřečetl pokračování milostného upířího trojúhelníku...
Elena
vpravo-ze seriálu
vlevo-z knihy
 Obálka se jim samozřejmě opět povedla, proč ne. Je to to samé, akorát na obálce není Stefan, ale Elena zatím jako člověk.
 Knihu celkově hodnotím kladně a po zdlouhavém uvažování myslím, že kniha je rozhodně lepší než první díl, bohužel mě mrzí, že ne o tolik. Doufám, že se knihy budou lepšit, protože dávám 5,5/10bodů. Ikdyž celou dobu knihu hodnotím kladně, musím dodat, že spisovatelka nepíše v mém stylu. Píše zrychleně a nekomplikovaně, což nemám vůbec ráda. Proto nemůžu moc dobře hodnotit, jinak je děj pěkný. Doporučuji na lehké víkendové počteníčko...

Žádné komentáře:

Okomentovat