sobota 26. ledna 2013

Upíří deníky/The Vampire Diaries 4x09

4x09 "O Come, All Ye Faithful"


PODROBNÝ OBSAH

Bonnie pomáhá Jeremymu
Damon neovlivnil Elenu, aby od něj odešla a přestala k němu vše cítit, jelikož se to Eleně zdá všechno opravdové. Stefan si naopak myslí, že ano. Bonnie a Shane zatím učí Jeremyho, aby nezabil nikoho z blízkých - upírů - což je hodně těžké. 
 Klaus sehnal lovcův meč, se kterým se dá vyluštit mapu - tetování. Všichni hybridi jsou od Klause odpoutáni a Hayley našla čarodějku, se kterou mohou provést kouzlo na výměnu těl - Klause, v Tylerově těle, zneškodní.
Caroline nesouhlasí s Tylerem
 Stefan a Caroline to nechtějí dopustit, protože od Klause potřebují meč na mapu. Naopak Tylerova matka Carol chce, aby se s Klausem vyměnil, neboť je jejich vůdce.
 Profesor Shane Damonovi prozradí, že nepotřebují meč k nalezení léku, ale že už tam byl a může je tam dovést. Caroline dostane nápad, že místo Tylera se může obětovat Rebeka, která je zavřená v hrobce.
Jeremy chce zabít Elenu
 April slyší Caroline, jak mluví o nadpřirozenu a také o tom, že je Rebeka ve sklepě. Jenže ikdyž jí Caroline ovlivní, April si bude přes to vše pamatovat kvůli sporýši, který nosí. Hayley se přizná Tylerovi, že není žádná čarodějka a že nikdy nechtěla, aby hybridi Klause zabili. Přizná se, že hybridy obětovala kvůli dohodě s člověkem, který jí pomůže najít její rodinu. Klaus zabíjí všechny hybridy, kteří se od něj odpoutali a zradili ho, až na Tylera. Bonnie nakonec přiměje Jeremyho, aby nezabil své nadpřirozené přátele.
Klaus zabíjí
 Damon ovlivňuje Elenu, aby ho opustila a dává jí svobodu. Damon jediný zůstává s Jeremym, aby ho ochránil a učil ho zabíjet. Stefan zjišťuje od Caroline, že jsou Damon a Elena stále spolu. April nalézá Rebeku v rakvi. Klaus zabíjí Carol.




MŮJ NÁZOR

Klaus zabíjí
  Bylo smutný, jak si Stefan myslel, že Damon vzdal Eleny, protože pak o něj měl starost atd... Klause mi je hodně líto - je osamělý a když už se s ním někdo baví, tak Caroline, která ho vlastně jen využívá. Tenhle díl byl hodně smutný - Jeremy se snažil zabít Elenu, Damon se rozhodoval mezi vlastním štěstím a Eleninou svobodou, Caroline měla starost o Tylera, který se chtěl obětovat, vraždy a další věci...
Hayley se přiznává Tylerovi
 Musím říct, že bylo zajímavý, že se o všem nadpřirozenu dozvěděl další člověk - April. Pak mi přišlo až snadný, jak se Jeremy stal tím lovcem, který nezabíjí své blízké. Jinak Hayley je velká mrcha, ikdyž chápu, že se chtěla něco dozvědět o své rodině. Chudák Tyler, který byl podveden a poslal všechny hybridy na smrt, a také přišel o svou matku, jediného člověka, který mu ještě zbyl. Tento díl se mi opravdu líbil až na to věčné smutné chvíle s Damonem a Elenou, kteří se nechtěli vzdát jejich vztahu. Damon to nakonec udělal a bylo to fakt smutný...


TRAILER K DÍLU 4X09

4 komentáře:

  1. Tento diel bol epický! 8D veľmi sa mi páčil, chúďatko Klaus 8_( nemá nikoho, ale Tylera mi bolo ešte viac lúto 8(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oběma mi bylo strašně líto...přesně, hlavně Tyler :/ nejdřív ty hybridi a pak ještě Carol... :))

      Vymazat
  2. Nech už dajú dokopy Klausa s Caroline! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky je chci mít dohromady :D myslím, že to jsou dva lidi, kteří se k sobě hodí asi nejvíc ;))

      Vymazat