neděle 27. ledna 2013

Upíří deníky/The Vampire Diaries 4x10

4x10 "After School Special"



PODROBNÝ OBSAH

 Tím, že umřela Carol Lockwoodová, musí zvolit nového dočasného starostu - Rudyho Hopkinse, Bonniena otce. April osvobodila Rebeku a ta se chce pomstít. Nejdříve vše prozradí své opravdové kamarádce April. A poté unese Elenu, Caroline a Stefana.
 Damon a Matt pomáhají Jeremymu, aby se vycvičil. Rebeka zjišťuje, že se Elena a Stefan rozešli, kvůli Damonovi. Elena přiznává, že to není kvůli poutu, ale že Damona opravdu miluje a také to, že se Stefanem se cítí, že jako upír není v pořádku. Kol unáší profesora Shana, který mu a Rebece může pomoct s hledáním léku.
 Rebeka přiláká Tylera do školy, kde drží Elenu, Stefana a Caroline, a tam ho přiměje, aby se přeměnil a všechny zabil. Bonnie, aby zachránila Shana, tak ho propojí s April, která pak málem zemře. Shane prozradí, že chce lék pro Silase, první nesmrtelné stvoření, které je lékem  uvězněno. Proto je za těmi všemi vraždami a oběťmi, které opět povstanou, až se Silas probudí.
 Rebeka řekne, že může ovlivnit Stefana, aby zapomněl na všechny vzpomínky s Elenou. Stefan bude chtít, ale Rebeka si to rozmyslí a Elena bude dotčená tím, že na ní chtěl Stefan zapomenout. Stefan se spojí s Rebekou k nalezení léku. April chce, aby se v Mystic Falls konečně říkala pravda. Elena skutečně řekne Damonovi, že ho miluje.


MŮJ NÁZOR

 Konečně ukázali Bonnieho tátu - připadá mi správný a spořádaný a navíc si uvědomuje, co se skutečně děje s Bonnie. Pak myslím, že je dobře, že o všech ví ještě navíc další člověk - April, která se k tomu přátelí s Rebekou.
 Je dobrý, že si to Elena a Stefan vyjasnili a "urovnali". Sice je to hodně bolelo, ale alespoň ví, jak na tom jsou. Jeremy se stále snaží rozšířit tetování, ale dělá mu to problémy, jelikož má stálé nutkání. Damon mu pomáhá především kvůli tomu, že chce Elenu jako člověka, aby k němu neměla pouto, ale raději by jí měl jako upíra, který si užívá života.
 Profesor Shane má snad prsty ve všem - se všemi má nějakou dohodu a přitom má špatné úmysly. Přišlo mi smutný, jak Stefan přiznal, že chce všechny vzpomínky na Elenu vymazat - musím říct, že to nechápu.
 A to že někdo chce, aby se v tomto městě říkala pravda - konečně nějaký pokrok, který by mohl hodně ovlivnit. To, jak Damonovi Elena řekla, že ho miluje, bylo krásný - konečně žádný slaďácký Stefan.
 Tenhle díl se mi neskutečně líbil, ikdyž byl samý city a skoro žádná akce.

4 komentáře:

  1. Ten seriálový trojuholník Damon - Elena - Stefan je už tak domotaný, že v skutočnosti by takéto dačo nemohlo vôbec existovať, som veľmi zvedavá, či ten liek nájdu a ak áno, že či Elena ako človek bude chcieť byť s Damonom alebo Stefanom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem hodně zvědavá, co s tím lékem... :) doufám, že ho najdou, ale bojím se, aby nakonec nezůstala se Stefanem! Ale jak to teď vidím, tak nakonec si musím myslet, že je nějaká velká šance pro Damona.. ;))

      Vymazat
  2. Rebeka bola úžasná!!!!!! Potiahla celý diel a veľmi som rada, že je späť 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda Rebeku! ;) Ikdyž tam nebyla jenom chvilku, musím říct, že mi tam chyběla :)) doufám, že tam zase dlouho vydrží...

      Vymazat