středa 20. března 2013

Nové knihy - Březen 2013 (anotace a obálky)

BŘEZEN

1
Hvězdy nám nepřály - John Green
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.






Tma a prázdnota - Carrie Ryan
Závěrečný díl trilogie Les rukou a zubů a Vlny zmítané smrtí, Rozpadající se mrakodrapy Temného Města jsou jedním z mála útočišť živých lidí ve světě plném oživlých mrtvých. A budoucnost se zdá být ještě pochmurnější než přítomnost… Poslední bašta civilizace se hroutí a zároveň s ní se hroutí i Anniny dosavadní jistoty. Na pozadí umírajícího světa prožívá lásku, zklamání a sžíravé vnitřní konflikty. Shledává se se svou dlouho ztracenou sestrou, s přítelem, kterého milovala, ale který se změnil, a také se záhadným mladíkem, jehož výjimečnost je darem i prokletím zároveň. Anna by chtěla žít, ale zatím se jí daří stěží přežívat. Podaří se jí najít samu sebe i bezpečné místo, kde by mohla naplnit své sny? 





3
Sukuba 5: Stíny - Richelle Mead
Některým vábením lze odolávat jen po určitý čas… Georgina Kincaidová má záviděníhodné schopnosti: je nesmrtelná, svede každého muže, o kterého stojí, může měnit podobu a umí nosit tak vysoké podpatky, že by se na nich běžný smrtelník zabil. Tohle všechno je pro ni hračka. Ovšem sledovat přípravy na svatbu bývalého přítele, to je úplně něco jiného. Georgina se nedokáže rozhodnout, co je pro ni vlastně horší: jestli to, že si Seth bere jinou ženu, anebo to, že si musí sehnat nové šaty na svatbu. Ještě že ji od těchto příšerných starostí rozptyluje nový spolubydlící, nefil Roman, z něhož sex-appeal přímo prýští. A pak je tady Simone, nová sukuba ve městě, která se až podezřele zajímá o Setha Mortensena. Největší nebezpečí ovšem číhá přímo v Georginině hlavě. Stále častěji slýchá vábení jakési záhadné síly, která ji láká… pravděpodobně do záhuby. A Georgina ví, že je příliš slabá, než aby dokázala dlouho odolávat…




11
Kroniky železného druida 3: PraštěnýKevin Hearne
Thor, severský bůh hromu a blesku, je nejen nehorázný hulvát a chvastoun, ale má na svědomí nespočet lidských životů a v jeho stopách se táhne utrpení nevinných obětí stovky a stovky let. Po celá ta staletí Viking a upír Leif Helgarson, přítel a právník posledního druida Attica O´Sullivana, připravuje krutou odvetu. Nyní čas dozrál a Leif se chystá odpravit Thora, noční můru norských vikingů, Jeden z důvodů, proč Atticus chodí po světě více než dva tisíce let, je ten, že se od toho chlapa s hromy a blesky drží v dostatečné vzdálenosti. Dobře ví, že tohle pravidlo by neměl porušit, ale přeci nenechá přítele na holičkách. Navíc v Temte, kde žije a provozuje okultní knihkupectví, mu začíná hořet půda pod nohama. Vampýři rozpoutali válku o území a ve městě se zčista jasna objevili ruští lovci démonů. Sami si přezdívají Kladiva boží a bezuzdně řádí v šerém polosvětě Tempe. Navzdory neblahým věštbám a varovným předzvěstem vyrazí poslední druid spolu s Leifem a smečkou vlkodlaků na pochod přes nekonečnou pláň Asgard vstříc boji s nelítostnými Valkýrami a zuřícími bohy. Dokáží vzdorovat Thorovu kladivu a poslat toho grázla na věky tam, kam patří - do Valhaly?



12
V plamenech - Rosamund Lupton
Ve škole vypukl ničivý požár. Uprostřed plamenů zůstanou i sedmnáctiletá Jenny a osmiletý Adam. Grace, která je shodou okolností zrovna poblíž školy, v tu chvíli myslí jen na jediné – musí své děti zachránit. Za každou cenu... Zatímco Grace i Jenny leží v bezvědomí v nemocnici, jejich duše se oddělují od tělesných schránek a vidí, co ostatní vidět nemohou. Byl požár jen nehoda, anebo ho někdo založil úmyslně? Kdo by to udělal? A proč? S každou odpovědí se však vynořuje jen stále více otázek… Grace musí odhalit totožnost pachatele a ochránit před ním svoje děti, protože indicií, které naznačují, že se jim žhář pokusí znovu ublížit, je až podezřele mnoho. Aby se jí to podařilo, musí dokázat nemožné – překročit hranice fyzických slova a pokusit se o zázrak. Psychologický thriller s prvky detektivního románu od britské autorky Rosamund Luptonové, jejíž prvotina Sestra se stala bestsellerem a získala v roce 2010 ocenění za nejlepší prozaický debut, byl v roce 2011 druhým nejprodávanějším beletristickým titulem na britském Amazonu.







20
Kronika prokletých zaklínačů 4: Nádherné vykoupení Margaret Stohlová, Kami Garciová
V ohromujícím závěru Kroniky prokletých zaklínačů má Ethan po tragických událostech Osmnáctého měsíce jeden jediný cíl: najít cestu zpátky ke své milované Leně. Ta se v Gatlinu snaží o totéž a chce Ethana zpátky za každou cenu. Ale nebezpečí číhá všude a jejich úsilí možná nebude stačit k tomu, aby opět změnili svůj osud...








21
Svět Tryllů 3: Boj o trůn - Amanda Hocking
Poslední pohled do světa Tryllů - Závěrečný díl série Dědička
Wendy Everlyová čelí nepříjemné volbě. Trylly může zachránit před nemilosrdnými nepřáteli jen tím, že se sama obětuje. Pokud se nevzdá Vittře, její lid se ocitne v brutální válce s neporazitelným nepřítelem. Ale jak by Wendy mohla opustit přátele, i když je to jediná možná cesta k jejich záchraně?
V sázce je všechno, protože království není to jediné, co by mohla ztratit. Poté, co se zamilovala do Finna i Lokiho, se musí rozhodnout, koho bude milovat navždy. Nakonec zjistí, který z nich dvou je ten pravý. Není však jisté, že se naplnění své lásky dožijí.
Všechno směřovalo k tomuto momentu. Má v rukou budoucnost celého svého světa. Je připravená za něj bojovat?



27
Horečla 3: Horečka Dananů K. M. Moning
HOREČKA Dananů je třetí díl sedmidílné řady slavné americké spisovatelky Karen Moning, která na sebe upozornila především romantickými příběhy ze skotské Vysočiny, od nichž se přesunula do světa tajemství a záhad, napětí a vášně. Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z  malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v  Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha.  Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě.
Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch. Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru  Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi. HOREČKA Dananů je plná akce a napětí, ale také erotických scén, na jejichž pozadí pokračuje boj mezi dobrem a zlem. Vše končí – jak je to v této sérii typické – řadou nových otázek, na které musí čtenáři hledat odpověď v následujícím díle – Snové HOREČCE.




Roztomilé malé lhářky 5: Hříšné - Sara Shepard
Pohádkový život se mění v noční můru. Představte si, mít tu moc a vědět, co si lidé kolem skutečně myslí. Co o vás soudí ředitel školy, když po přijímacím pohovoru oznámí, že jste si nevedla špatně? Jak se protihráči ve smíšené čtyřhře líbí váš zadeček v tenisové sukýnce Lacoste? Je kamarádka opravdu naštvaná, že oslavíte příchod nového roku s krásným klukem raději než s ní? Lidská mysl je ovšem nepřístupnější než Pentagon. Občas lze z grimas a pohledů přesto odečíst, co se v ní odehrává. Smutné je, že většina takových náznaků zůstává bez povšimnutí. I jeden krasavec z dobré rosewoodské rodiny zřejmě dával znát, jaký hanebný plán se mu rodí v hlavě. Ale nikdo v jeho okolí tehdy bohužel nepozvedl obočí. Snad by se tak bývalo mohlo podařit odvrátit hrozný osud, a jedna krásná dívka by unikla smrti. Kdo ví?
 




V říši Lorů 3: Závod o životKresley Cole
Lykaj Bowen McRieve je v životě hodně málo šťastný. Celých sto osmdesát let truchlí pro svou milovanou vyvolenou. Ještě horší než samota jsou pocity viny, které ho pronásledují na každém kroku. Právě proto se přihlásí do závodu Kvapík za talismany, aby získal hlavní výhru: klíč k cestě do minulosti. Chtěl by se vrátit v čase a zachránit ženu, kterou tolik miloval… Od té doby obrnil sebe i své city a žádnou jinou ženu do svého života nepustil. Jenže na výhru si brousí zuby i čarodějka Mariketa Očekávaná. Chce ostatním čarodějkám dokázat, že má na víc, než si ony myslí. V sázce je nejen její pověst. Nepočítá však s tím, že se s Bowenem začnou vzájemně přitahovat. On ji pochopitelně odmítá, protože Lykajové čarodějkami opovrhují, ale srdce mu říká něco jiného než rozum. Srdce nakonec zvítězí a Bowen nasadí veškerý svůj um nikoli k získání trofeje, nýbrž na záchranu Mari. 






?
Kronika Cartera Kanea 3: Rozhodující bitva - Rick Riordan
Poslední rok byl pro Cartera a Sadie pořádně rušný. Proniknout do tajemství egyptské magie totiž není žádná hračka. Nejtěžší překážky je ale teprve čekají… Zlé síly získávají převahu, had chaosu Apop unikl ze svého vězení a část rebelských mágů povstává proti Domu života. Sourozenci Carter a Sadie mají sehrát důležitou úlohu při záchraně světa. Zbývá jim však málo času, egyptští bohové jsou nevyzpytatelní a na každém kroku může číhat nebezpečí. Závěrečný díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díl Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida a Ohnivý trůn.







Percy Jackson - Bohové Olympu 3: Znamení Athény - Rick Riordan
Chystá se velké setkání řeckých a římských polobohů. Posádka z Tábora polokrevných vyráží po moři na bitevním korábu Argo do Tábora Jupiter. Jejich plány však narušuje proroctví sedmi, které se začíná naplňovat. Skupina hrdinů se proto musí vydat do rodiště antických bohů, krajiny Mare Nostrum. Podaří se jim nalézt tajemná znamení bohyně Athény, která jim v boji proti zlu pomohou? Gaia, síla mocnější než všichni bohové, se dál probouzí a ohrožuje budoucnost civilizace. Čas ubíhá a posádka Arga se musí vydat do boje za záchranu lidstva...

 




 Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka-Vytí na měsíc a jiné... - Tim Collins
Deník jednoho (ne)uvěřitelně vtipného vlkodlaka. Jsem Luke Thorpe a je mi patnáct. Ve škole mi jde matika, za to sport je tragédie. No co, to by se dalo přežít. Nejhorší je, že nejsem tak úplně normální... Docela nedávno jsem zjistil, že jsem vlkodlak. Znáte to, dlouhá srst, špičaté zuby a vytí na měsíc – to umí pořádně zkomplikovat život. A když se poblíž objeví úhlavní nepřítel vlkodlaků, je na problém zaděláno.

 


Paladinovo proroctví: Probuzení - Mark Frost 

Mysteriózní thriller od Marka Frosta, spolutvůrce kultovního seriálu Městečko Twin Peaks. Patnáctiletý Will West žije podivný život, stěhuje se z místa na místo a netuší proč. Rodiče po něm chtějí, aby ve škole nevybočoval z průměru, a také v běžeckém družstvu by neměl moc vynikat. Jenže potom se Will zapomene a při celostátním inteligenčním testu získá nejvyšší počet bodů v historii. Uchází se o něj exkluzivní gymnázium, Centrum integrovaného studia, a sledují ho podezřelí muži v černých autech. Když najednou přijde o rodiče, musí do nové školy uprchnout, aby si zachránil holý život. Tam postupně zjišťuje, že není jako ostatní - takové fyzické a mentální schopnosti by prostě člověk neměl mít. Iluze bezpečí velmi rychle pomine. Will se opět stává středem zájmu - ale koho vlastně? Kdo jsou jeho nepřátelé a co od něj vůbec chtějí? Postupně vychází najevo, že uvízl v boji mezi titánskými silami, který zuří celá tisíciletí.






Sázka na vášeň - J. R. Ward
Všem připadá, že se A. J. Sutherlandová musela zbláznit, když koupila divokého hřebce, kterého žádný jezdec ani trenér nedokáže zkrotit. Jestli ale existuje někdo, kdo si s tím pekelníkem poradí, je to A.J.. Sama to však nedokáže, a tak se vydá za slavným Devlinem McCloudem, jezdeckou legendou s chromou nohou – a příšerným chováním. Devlin pozná bojovníka na první pohled – a taky pozná, že ten kůň není žádná nevinná fialinka. Než se naděje, ocitne se divoký hřebec v jeho prázdné stáji a horkokrevná, božsky smělá jezdkyně mu usne na gauči. Zvládnou však všichni tři šampionát bez úhony? Vášeň, která v něm procitla vůči jezdkyni, ohrožuje trénink – a v takovéhle soutěži je jakékoli rozptylování nejen neprofesionální, ale přímo smrtonosné…






Harper Connelly Mysteries 4: Tajemství ze záhrobí - Charlaine Harris
Harper Connellyová jezdí po celých Spojených státech s Tolliverem, svým nevlastním bratrem a asistentem v jedné osobě, a využívá svou nevšední schopnost, která se u ní projevila po zásahu bleskem – odhaluje místa posledního odpočinku pohřešovaných lidí. Tentokrát však oba práci nakrátko přeruší, aby mohli navštívit v Texasu dvě dívenky, které považují za své sestry. Cesta obou mladých lidí je však poznamenaná přízraky minulosti a vzpomínkami na děsivé dětství. Tolliver zjistí, že se jeho otec po propuštění z vězení snaží spojit s ostatními členy rodiny. On sám o setkání s mužem, který mu zničil celé mládí nestojí, ale nebude mít na vybranou. A Harper po dlouhých letech konečně zjistí, co se stalo s její pohřešovanou sestrou Cameron. Toto poznání, až dosud zahalené děsivým tajemstvím, už navždycky změní její život.







Mara Dyer 1: Prozření Mary Dyerové - Michelle Hodkin
Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější. Může. Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc. Nemýlí se. A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat. Plete se.









Temná akademie 3: Rozpolcení - Gabriella Poole
Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit život jednou provždy. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv... Třetí díl napínavé tajemné série.  









Mezi nebem a zemí: Setkání s duchem - Stacey Kade
Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa? 








Všechny barvy Země - Beth Revis
Amy a Syn konečně opustili skličující zdi vesmírné lodi Universum. Jsou připravení začít znovu, vybudovat si nový domov – na Zemi Centauri, planetě, ke které musela Amy plout přes celý vesmír. Ale nová Země není rájem, v který doufala. Jsou tu obrovští pterodaktylové, květiny, jejichž vůně vás paralyzuje, a tajuplné ruiny, které skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. A největší tajemství? Že by na této planetě nebyli sami? A pokud chtějí zůstat, budou muset bojovat!  








Jsem roztříštěná - Tahereh Mafi
Jsem prokletá. MÁM DAR. Jsem zrůda. JSEM VÍC NEŽ JEN ČLOVĚK. Můj dotek je smrtící. MŮJ DOTEK ZNAMENÁ SÍLU. Jsem jejich zbraň. BUDU SE BRÁNIT! Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň. Ovšem Juliettina představa je úplně jiná… Kniha, kterou držíte v ruce, vás bude děsit. Tuhle knihu nebudete moci odložit!

2 komentáře:

  1. To bude zas záťaž na peňaženku :D Najviac by som chcela tieto tri knihy: Hvezdy nam neprali, Tma a prázdnota a Mezi nebem a zemi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, taky strašně utrácím, ještěže nejsem sama :D ...Mezi nebem a zemí mám doma a právě to čtu - zatím to je pěkný ;) Tma a prázdnota - to bych si taky přečetla, ale zatím jsem četla jen 1, ale chystám se k tomu :)) ...moc děkuji za komentář :)

      Vymazat