úterý 5. března 2013

RECENZE Warm Bodies

Warm Bodies - obálka
Warm Bodies


  • komedie, horor, romantický
  • USA, 2013
  • režie: Jonathan Levine
  • hudba: Marco Beltrami
  • délka: 97 min
  • knižní předloha: Warm Bodies - Isaac Marion





ANOTACE NA ČSFD.CZ


Může se zombie zamilovat nebo mít normální vztah? R je obyčejný nemrtvý, až na jednu maličkost - zamiluje se do dívky, jedné ze svých obětí a zdá se, že ani on jí není lhostejný. Tahle událost ho naprosto změní a brání mu dělat to, co je mu přirozené, a to zabíjet lidi. Jejich románek nakonec rozpoutá takový sled událostí, které mohou nadobro změnit nejen svět nemrtvých.
Hodnocení: 71%

PODROBNÝ OBSAH

 Před několika lety se rozšířil virus, který lidi mění v zombie. Přežívající lidé postavili zeď, která by je od zombie dělila.
Marcus a R
 Film vypráví příběh mladého mrtvého zombie, který si pamatuje jen to, že jeho jméno začíná na "R". Stejně jako ostatní mrtví i on zabíjí lidi kvůli přežití. R má ale výčitky, když někomu sežere mozek. Naopak "kostíci" nemají žádné výčitky a jsou extrémně nebezpeční. Všichni "žijící" zombie se nacházejí na letišti a pro potravu se raději vydávají ve skupinkách, protože jsou moc pomalí. R má také svého nejlepšího kamaráda Marcuse.
 Lidé udělají menší razii za zeď, aby našli něco spojovaného k léku. Ve skupince lidí bude i Julie, dcera "šéfa" lidu. Všechny lidi zabije skupina zombie, ale R zachrání Julii kvůli pocitu, který pocítil, když jí uviděl.

ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE ZÁPLETKU I KONEC DĚJE, NEDOPORUČUJI ČÍST!

R a Julie
 Julie mu nevěří, ale když se o ní začne R pořádně starat a bavit jí, klidně počká několik těch slibovaných dní, které tam má strávit, než bude bezpečné se vrátit domů, k lidem. Julie se baví a zjišťuje, že někteří mrtví nemusí být zlí a R dokazuje jeho city.
 Julie se vrací domů a R jí následuje, protože zjistí, že spolu dokážou i v ostatních mrtvých vyvolat city.
 Přes zeď se také dostanou všichni mrtví, dokonce i kostíci. Lidé a mrtví, kteří si začnou navzájem důvěřovat, se spojí proti kostíkům. Nakonec se všichni mrtví začnou měnit zpět na normální lidské bytosti, včetně R, který si nechává své jméno, které mu připomíná jeho nový život s Julií. Nový život nastane i pro ostatní - zboří se zeď a virus padá.


RECENZE

 Odjakživa se bojím zombíků, což mě odradilo od tohoto filmu. Jsem ráda, že jsem se nedala. Komedie + horor.... skvělý film. Navíc to, že se mrtvý zamiluje - tak to je prostě boží. Ještě k tomu nečekaně nádherný konec, takový který se jentak nenajde a který také nebudu prozrazovat (na konec podrobného obsahu se nedívejte :D).

R
 R je nádherný a sexy a to myslím nejen tím, že je mnohem hezčí než kterýkoliv jiní zombie, ale prostě i tak. Ale na konci hezký moc není. S ostatními herci jsem spokojená - hezky a přirozeně obyčejní, jestli mi rozumíte.
 Vztah Julie a R byl krásný. Zábavný s velkou mírou strachu a neznámým koncem. Takové nikdy nedosažitelné štěstí...
 Moc se mi líbí, že je to úplně něco nového a doufám, že už nebudou točit nic podobného, jak to bylo s tou mánií upírů.
R a Julie
-láska bývá i nechutná :D 

 Film doporučuji lidem, kteří rádi zábavu, rozhodně těm, kterým se ihned zalíbil trailer tak, jako mě. "To je můj nejlepší kámoš, občas i pokecáme" nebo "Dělej mrtvolu, ne až tak moc." :D tohle mě fakt dostalo.
 Celkově hodnotím 9/10bodů. Nepřeháním, opravdu to tak cítím ;)) Všechny důvody snad znáte.


TRAILER K FILMU - S ČESKÝMI TITULKY

4 komentáře:

  1. Bože, kde si to pozerala????!!! ja som to sťahovala už 5 krát a teraz skúšam titulky stiahnuť a neviem či mi to pôjde, ale porazí ma! Tak strašne to chcem vidieť, trailer ma dostal!!! 8_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáhla jsem si to z téhle stránky http://ulozto.cz/xc9vdkS/warm-bodies-2013-hdcam-xvid-readnfo-thc-avi. Jinak titulky jsem stáhla na titulky.com, ale nevím, jestli tam budou slovenské :) ... doufám, že ti to nějak půjde a hodně štěstí, opravdu to je super film ;))

      Vymazat
  2. Fííha, to vyzerá super! Už aj idem sťahovať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na něj koukni, je fakt skvělej! ;)) ..jen jdi :D

      Vymazat