úterý 21. května 2013

RECENZE Nepřítel mého nepřítele

Nepřítel mého nepřítele
-obálka
Nepřítel mého nepřítele


  • Kateřina Petrusová
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2013
  • počet stran: 360





VELICE DĚKUJI ZA RECENZNÍ VÝTISK OD NAKLADATELSTVÍ FRAGMENT!


ANOTACE NA FRAGMENT.CZ (odkaz)
Amy a Joan

Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?






PODROBNÝ OBSAH KNIHY

  Bývalá policistka Joan Westová musí splatit dluh mocnému muži Torovi, který má hodně co do činění s drogami. Toro unese Joaninu malou dcerku Amy, aby udělala, co chce, což je zabít Roberta Bavettu, který se svým otcem ovládá italskou mafii.
Joan
 Joan v přestrojení za Jane, týranou svým mužem, půjde do azylového domu, který vlastní Robert Bavetta, kde je poté i zabydlena. Jejím úkolem si získat Bavettovu důvěru, stát se jeho osobní asistentkou a čekat na pokyn k zabití.
 Po nějaké době Robert přijde o svou asistentku, která dá náhle výpověď. Přestože se mu to nelíbí, nemá jinou možnost než rychle najmout kohokoliv na místo jeho sekretářky. V tu chvíli přijde Jane a nabídne svou pomoc, kterou Robert těžko přijme. Po pár dnech má Jane Robertovu plnou důvěru a nestačí jí nic než ho jen zastřelit.




ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE ZÁPLETKU I KONEC KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!


 Jane si to rozmyslí a místo toho se přizná Robertovi a jeho pravé ruce Johnnymu, že ho měla zabít, ale to neudělá ale také potřebuje jeho pomoc. Robert, přesto co měla v úmyslu, jí pomůže - na chvilku bude předstírat svou smrt. On a Joan se budou skrývat, aby pak Johnny mohl najít Amy. Robert a Joan si začnou opět důvěřovat a být bližší, hlavně když se Amy najde.
Happy forever...
 Robert pošle Joan s Amy do Itálie za Michaelem a Paige, aby je ochránil před Torem. Robert mezitím najde Tora a předá ho policii, protože Joan slíbil, že ho nezabije. Poté za nimi odjede do Itálie, protože se mu bude stýskat. Svůj výlet zamaskuje tím, že řekne, že pojede do Thajska.
 Když si všichni užívají dovolenou a znovushledání bratrů Bavettových, uvidí zprávy z Thajska, kde jsou záplavy. Michael myslí, že by měl předstírat svou smrt před rodiči, jako dříve on, aby mohl spokojeně žít. Robert ani Joan nesouhlasí, proto se vrátí domů.
 Robert svým rodičům poví, že přemýšlel o svém životě a už nechce dělat v rodinné firmě, ani jiných nebezpečných nebo ilegálních věcech. Ti neradi souhlasí, ale bude je muset přestat vídat.
 Když si bude naprosto jistý, že už není ničeho součástí, požádá Joan o ruku, založí legální firmu, kde si lidé mohou najmout ochranku, a nakonec bude šťastně žít s Joan a samozřejmě také s Amy.






RECENZE

 Takže knížku jsem si přečetla z jednoho hlavního důvodu - první díl Nebezpečná láska byl skvělý! Anotace se mi líbila méně, což nevím proč, takže jsem čekala něco malinko horšího, ale ne. Myslím, že se jedničce vyrovnala, ale která je lepší posoudit nemůžu. Každá je úplně jiná, jak dějově, tak i postavami, ale obě jsou na tak stejné úrovni.
 Děj byl jednoduchý. Hodně knih je takových a také tak vynikají, jako tato, protože jednoduše psaná vůbec nebyla. Vůbec jsem se nenudila a každá stránka se mi zdála ještě lepší a zajímavější.

Robert-Hyde
 Jména. Robert - tak tohle jméno se mi samotné nelíbí, bez urážky ale zní mi jak pro homosexuála (omlouvám se všem nositelům tohoto jména). Možná kdyby to bylo jen Rob, tak to by nebylo až tak špatné. Joan - myslím, že na takové moc nenarazíte, ikdyž je podobné takových těch klasických a klišé jmen, jako Jane, John, Jack, Jake... Amy - takové jméno bych i chtěla mít. Krátké, jednoduché, ale přesto kouzelné.
 Postavy. Robert byl popisovaný jako Jekyll a Hyde, což se k němu absolutně hodí. Myslím, že každý člověk je takový, jen někdo má jednu osobnost skrytější než tu druhou. Každý má svého Hyda... Jinak je Rob doopravdy starostlivý, žárlivý a opravdu si umí jít za svým, to mají nejspíš v rodině. Joan je hodně podobná, tedy jako Rob-Hyde.

Obálka - oba jsou tam pěkní, až na to, že Mike je hezčí než Rob :* :D ale obálka prvního dílu se mi zdála hezčí.

Kateřina Petrusová
 Akce - samozřejmě, byla převážně na začátku, to už poznáte podle anotace. Romantika - jop, ikdyž se to moc nezdá. Ale určitě se malinko nakazíte té lásky...:D ;)

 Knížku určitě doporučuji, tedy pokud vás první díl zaujal, na který navazuje, takže ten přečíst potřebujete. Je úplně jiný, ale v dobrém smyslu...
 Nechci to protahovat, už jsem se rozepsala dost :D ... takže knížce dávám 8/10bodů. Snad se dočkáme ještě nějaké knihy od Kateřiny Petrusové, která mě přesvědčila, že psát rozhodně umí. Ale nejspíš už nic ze série Bavettů, protože bratři už došli :D

Žádné komentáře:

Okomentovat